Abonnementsartikel

De fleste gør det selv-folk har nok været der: Efter at have givet træværket en omgang med oliebaseret maling, står man tilbage med klæbrige farveklatter på hænderne (og de mere amatøragtige af os ofte også på armene, i ansigtet, håret og alle vegne).

Men selv om oliemaling efterlader genstridige pletter, er der er ingen grund til at bruge dyr håndrens eller i desperation gribe til terpentinflasken med dens krasse, ildelugtende kemi. For du kan rense oliemalingen af huden med et nemt trick, der bare indebærer, at du har flydende håndsæbe og madolie i huset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Først hælder du en lille sjat madolie på pletterne og smører olien godt rundt, indtil malingen begynder at løsne sig. Det kan godt tage lidt tid, hvis der er tale om større eller helt indtørrede malingpletter, men med en smule tålmodighed virker det.

Dernæst tilsætter du en gavmild portion flydende håndsæbe og gnider sæben ind, så den bliver godt blandet med substansen af olie og maling. Når der ikke længere sidder farveklatter fast på huden, skyller du ganske enkelt hele molevitten af med lunkent vand.

Det er vigtigt, at du først bringer vand i spil, når du har fået blandet sæbe i olien på huden. For olien alene er ret bøvlet at få skyllet ordentligt af og efterlader desuden fedtede plamager i håndvasken.

Der er ingen grund til at ofre din bedste olivenolie på sagen, for tricket virker med alle former for madolie, såsom raps-, majs- og solsikkeolie. Har du ikke flydende håndsæbe i huset, kan du sagtens bruge fast sæbe i stedet, omend det efter undertegnedes erfaring ikke glider helt ligeså hurtigt og bekvemt som med den flydende variant.