Abonnementsartikel

En lille batteridreven og let betjenelig ukrudtsbørste fra Nesbo er klar til at give uønskede gevækster et hårdt forår. Med sine kradse stålbørster levner den ikke ukrudtet mange chancer. Den nyproducerede walk-behind maskine går under navnet UK125E og er en videreudvikling af sin benzindrikkende fætter UK125.

- Alt skal jo være med batteri i dag, siger salgschef Jakob Mosgaard, som fortæller, at den nye udgave ikke blot er bedre for miljøet, men også for brugeren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det, der er anderledes ved denne maskine, er tre-hjulssystemet. Når man kører med den, letter det midterste hjul, og både vrid og rystelser ligger på de to andre hjul, der er forskudt fra hinanden. Det giver bedre kontrol, og det er bedre ergonomisk for brugeren, som vil opleve færre rystelser, siger han.

rich-media-2
Udvikling er et fællesforetagende hos Nesbo, fortæller fabrikschef Peter Thomsen (tv.) og smed Paw Funder. Foto: Hans-Henrik Lærke.

Ukrudtsbørsten er udrustet med en1 82-volts batterimotor og et litiumbatteri med en styrke på fem ampere. På en opladning er der kraft nok til at arbejde i op til 45 minutter. Den justerbare børstekegle arbejder med cirka 150 omdrejninger i minuttet og er udstyret med i alt ni børster, der kan byttes ud, hvis arbejdsopgaven kræver det.De første eksemplarer af ukrudtsbørsten er allerede afsat. Nogle er sendt til Tyskland, andre igen gør tjeneste herhjemme, mens maskinens prototype står i Frankrig.

Udvikling er et fælles foretagende

Det er ukrudt, som er omdrejningspunktet hos Nesbo, der er et datterselskab under GMR Maskiner fra Horsens. Udvikling af nye redskaber og maskiner er en fast del opgavebeskrivelsen i Mariager, hvor Peter Thomsen, fabrikschef, og Paw Funder, (savfører) og alsidig smed, har være centrale i udviklingen af UK125E. De har dog ikke stået alene med at bringe den lille ny til verden.- Når vi udvikler, sker det typisk ved at bruge den sparring, der er i firmaet. Det er godt at få mange øjne på, for alle ser noget eller har arbejdet med noget, som giver en ny idé eller tilpasning i udviklingen, siger Paw Funder.

rich-media-3
På et opladet batteri er der op til 45 minutters arbejde. Foto: Hans-Henrik Lærke.

Den samlede bemanding i mariagerfirmaet tæller otte mand i produktionen og fire på kontoret, så der er mulighed for at lægge 12 hoveder i blød.

- Det er gerne i frokoststuen, at nye ideer bliver præsenteret, siger fabrikschef Peter Thomsen og tilføjer:- Det er værdifuldt for medarbejderne at være med i processen og blive hørt. Udvikling er noget af det, der virkelig er sjovt og kan give nogle succeser at fejre sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreløbigt har Nesbo startet produktionen af en serie, hvor antallet kan øges, hvis efterspørgslen på maskinerne stiger.