Abonnementsartikel

Efter mange års forelskelse i de lysere træsorter, er danskerne så småt begyndt at søge mere mod de mørkere sorter. Denne trend har stået lidt på de seneste par år, og ser ikke blot ud til at fortsætte, men gå hen at blive helt central for boligindretning i 2020. Men hvordan kommer man med på denne mørkere vogn?

Der er mange veje at gå, og det starter typisk med at overveje to ting: hvilken specifik træsort man kunne tænke sig, og hvilket type møbel det kunne passe til. Teak og mahogni har i lang tid været danskernes go-to, men i 2020 kan valnød blive det nye sort. Skabe og skænke er ofte flotte i mørkt træ, men særligt bordplader gør sig ekstra godt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grønt på mange måder

Hvis man skal pege på en mulig in-farve i 2020 kunne det meget vel blive grøn. Grøn er en noget mere alsidig farve end man lige skulle tro og passer fantastisk ind mange steder. En svag pastelgrøn på en eller flere vægge, kan give rummet en del dybde, mens grønt betræk på stole, for eksempel en dyb, mørkegrøn velour, kan give lidt ekstra farve.

Grønt er også in på andre måder. Planter indendørs er over de seneste par år blevet utroligt populære - blandt andet på flere indretningssider på Instagram og andre sociale medier. Den nyere variation er at plante planter til andet end pynt indendørs. Særligt ting som krydderurter og sågar frugter indendørs, vil gøre dit 2020 mere stilet og smagfuldt.

rich-media-2
tendensen i soveværelset er klar: less is more. Foto: Unsplash.

Soveværelset er det nye samtalekøkken

I mange år rum som badeværelset og særligt køkkenet fået størstedelen af opmærksomhed i de danske hjem. Dette ændrer sig dog så småt. Kombinationen af at mange danske huse nu har nyere køkkener og et øget fokus på vigtigheden af god søvn, har fået mange danskere til at kaste sig over det næste rum: soveværelset.

Der er også meget gavn at hente her, selvom soveværelset ikke er der vi typisk byder gæster ind, er det et rum vi selv opholder os meget i, og et rum der har stor vigtighed for vores helbred. Trenden for soveværelser er også ret klar: less is more. Ud med unødvendige ting, særligt elektronik, behold kun det allermest basale og skru ned for farverne.

Genbrug og klimabevidsthed

Klimabevidsthed fylder mere og mere hos danskerne. Dette gælder også vores boligindretning. Mange prioriterer klimavenlige løsninger i deres hus, løsninger der ofte både gavner miljøet og på sigt pengepungen. Der er mange måder at gøre dit hus mere klimavenligt, men en god begyndelse, er at omfavne genbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Genbrug i boligen fylder mere og mere. Alt fra at købe flere ting i genbrugsforretninger, til at finde nyt liv til ting man egentlig ville skille sig af med, er begge eksempler på det øgede fokus på genbrug. En vej der desuden vinder mere og mere frem, er at købe møbler lavet af genbrugsmaterialer. Den øgede efterspørgsel har givet et større udvalg end nogensinde.

rich-media-4
Mindre minimalisme og mere sjov. Foto: Unsplash.

Mindre minimalisme, mere personlighed

Den sidste trend er en mere generel trend. Igen er der tale om en videreudvikling af de seneste års trends, men 2020 ser for alvor ud til at være året hvor det bliver ok at gå lidt amok med sin indretning. Mønstrede tapeter, flere farver, mindre minimalisme og frem for alt mere sjov og ballade virker til at blive særlig vigtigt i 2020.

Dette gælder især det "ekstra". Spraglede gardiner, unikke lamper og puder i pangfarver, alt er på bordet, særligt hvis det virker personligt og bidrager med en stor grad af personlighed til din bolig. Så har du noget du ikke turde gøre i din indretning, er 2020 måske året du burde spring ud i det.