Abonnementsartikel

Der var en helt særlig stemning, da en specialdesignet lastbil i dag kørte ad alléen op mod indgangen til Knuthenborg Safaripark. Med ombord havde bilerne Danmarks tungeste pensionister, nemlig de fire forhenværende cirkuselefanter, som fra i dag af skal leve resten af deres liv i parken.

- I dag er virkelig en særlig dag. At se elefanterne bliver kørt ind i deres nye staldanlæg er bare helt specielt. Når de om kort tid bliver lukket ud i det store anlæg, bliver det kulminationen på årtiers hårdt arbejde for at få de vilde dyr ud af cirkusserne. Især de sidste to år har vi knoklet for at sikre, at elefanterne kunne tilbringe resten af deres dage under de bedste betingelser her i Knuthenborg Safaripark. Så vi er meget glade i dag, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I dag sætter vi et endeligt punktum for de fire elefanters rejse. Det er et vigtigt slag for dyrevelfærden i Danmark, og vi er rigtig glade for, at det er lykkes med at finde et nyt hjem til elefanterne, siger fødevareminister Mogens Jensen, som også var til stede, da elefanterne ankom til deres nye hjem.

De tre elefanter fra Cirkus Arena har, mens byggeriet er stået på, gået sammen med Ramboline fra Cirkus Trapez i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse. Nu er alle fire elefanter rykket videre til deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark på Lolland, hvor de "bare skal være elefanter" med naturlig adfærd i et 140.000 m2 stort savannelignende anlæg, men der går lidt tid, før de bliver sat fri på savannen.

Skal vænne sig til anlæg

Nu skal de i første omgang gradvis vænne sig til de nye faciliteter op til den officielle åbning af Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark den 1. juni 2020. Samtidig får de pensionerede cirkusartister mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

- Det er vigtigt, at elefanterne vænner sig til 'bare at være elefanter' i de enorme omgivelser Knuthenborg Safaripark. Derfor giver vi dem mest mulig ro til at vænne sig til deres nye hjem. Vi glæder os helt vildt til, vi kan byde Danmark indenfor for at opleve resultatet af to års arbejde. Det er virkelig nogle helt unikke og prægtige rammer, vi har skabt for de her fantastiske dyr, fortæller Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Elefantsletten er blevet til virkelighed i samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse og har fokus på at give dyrene så højt niveau af dyrevelfærd som muligt. Anlægget skal derfor også fungere som internationalt fyrtårn, der viser, hvordan fremtidens anlæg for pensionerede cirkuselefanter ude i verden bør udformes.