Abonnementsartikel

Vi har fået en del mere hjemmetid i forbindelse med Corona- isolationen. Og den ekstra tid bliver omsat til gør-det selv opgaver. Men hvilke opgaver er de mest populære hos forbrugerne? Det har en britisk undersøgelse nu løftet sløret for.

Det er Draper Tools, der er en britisk distributør af værktøjer til professionelle og private forbrugere, som har spurgt 2.000 voksne om, hvad der for dem er de mest meningsfulde gør-det-selv projekter, mens de er i Corona-lockdown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har resulteret i en top-20 liste med de mest populære gøremål, lige fra at oprydning i garagen og værktøjskassen til maleopgaver og udendørssysler i haven.

rich-media-2
Listen nummer et: At så og plante ud i haven. Foto: Colourbox. 

Frø, græsplæne og planter topper

Den højst scorende aktivitet er at få plantet frø, løg og planter, og græsslåning indtager listens andenplads. Længere nede på listen kommer aktiviteter som ukrudtslugning, såning af græsfrø og lægning af rullegræs.

DLF, der forsyner byggemarkeder og planteskoler med græsfrø, er ikke overraskende glade for, at mange haveejere vælger at bruge den ekstra hjemmetid til at få plejet græsplænen.

- Vi har oplevet at æskerne med græsfrø er forsvundet fra byggemarkedernes hylder i et godt tempo i flere europæiske lande, og det glæder vi os naturligvis over, oplyser Søren Halbye, salgs- og marketingdirektør i DLF.

- Vores medarbejdere har gennem hele foråret haft ekstra travlt med at producere og sende friske forsyninger af græsfrø til kunderne.