Abonnementsartikel

Vi elsker vores træhuse. Derfor passer vi også ekstra godt på dem, maler dem om nu og da med en rigtig god maling, og vælger farver som yder huset retfærdighed. I Nordsjös nye guide kan man lade sig blive inspireret af for eksempel: Den varme gule, den klassiske røde og den dæmpede rosa, den friske og pragtfulde hvide, de elegante grå og beige, den nordiske blå og ikke mindst den skønne grønne farvepalette.

At vælge den rigtige farve til sit hus, handler både om at finde en harmoni med omgivelserne og om at lokke det unikke frem i huset. Ved hjælp af maling og farve kan man påvirke om huset vil opleves som klassisk og stilrent eller mere charmerende og indbydende. Hvis man vælger en grå facade med hvide detaljer, så skaber man en enkel stilren følelse, mens en grøn facadefarve med røde detaljer giver et mere charmerende indtryk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tusindvis af farver

- At vælge farve til udendørsmaling er svært - der findes tusindevis af farver at vælge imellem og alle er ikke lige gode at anvende udendørs. Vi har udvalgt 48 farver for at lette valget med at finde en smuk, og samtidig tidløs, farve, så facaden vil være inspirerende i mange år. Det er vigtigt, at man nøje planlægger og tænker sine farvekombinationer godt igennem og også prøver farverne i praksis, for at man skal få succes med sit slutresultat, siger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager hos Nordsjö.

Et godt råd

Når en farve kommer op på en større overflade, bliver indtrykket meget lysere og kraftigere. Et tip er derfor, at købe en farveprøve i den farve man kunne tænke sig, mal farven på en plade og stil denne plade op mod facaden. Gør det samme på alle sider af huset og på forskellige tidspunkter af døgnet, for at se farven i de forskellige lys og for at være sikker på at man har valgt den rigtige farve.

Farve- og inspirationsguiden finder man hos Nordsjö-forhandlere.

rich-media-2
Ved hjælp af maling og farve kan man påvirke, om huset opleves som klassisk og stilrent eller mere charmerende og indbydende. Pressefoto.