Abonnementsartikel

Det er ikke kun Coronavirus, du skal passe på, hvis du er en af de mange tusinde danskere, som i denne tid valfarter ud på landets mange campingpladser. Du skal også holde godt øje med stikkontakterne på ferieområdet.

Sidste år besøgte Sikkerhedsstyrelsens el-inspektører cirka 160 campingpladser, og det viste sig, at omkring 30 procent af stederne havde problemer med typisk ødelagte stikkontakter og defekte fejlstrømsafbrydere. Det skriver avisen Ingeniøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tal skal ses i forhold til samme undersøgelser fra 2018, hvor kun 19 ud af de 176 pladser, styrelsen førte tilsyn med i 2018, havde styr på elinstallationerne. Det førte efterfølgende til 109 vejledninger, 47 påbud og en enkelt campingplads fik endda et strakspåbud, som betød, at problemerne skulle løses omgående.

200 pladser undersøges

I år har Sikkerhedsstyrelsen derfor besluttet, at hele 200 campingpladser får besøg af en af styrelsens el-inspektører. Inspektører kommer som regel uanmeldt, så hvis du ser en person luske omkring ved el-tavlerne, kan du sikkert regne med, at campingpladsen er ved at blive undersøgt.Inspektører kigger på på eltavler, fejlstrømsafbrydere, strømstandere samt dele af installationerne i bygninger på pladsen.

Der vil også blive kigget på, om udendørs kabler på eksempelvis standere er sikret, så de ikke ved en fejl kan blive skåret over med eksempelvis haveredskaber som kanttrimmere eller græsslåmaskiner.

(Kilde: Sikkerhedsstyrelsen)