Abonnementsartikel

BGA 200 er en ny og kraftfuld løvblæser, der henvender sig til professionelle. Med såvel højere blæsekraft som lufthastighed er det den stærkeste batteriløvblæser fra Stihl. Alligevel er den ifølge producenten meget støjsvag og kan dermed også bruges i mere støjfølsomme miljøer.

- Kombinationen af høj blæsekraft og lufthastighed gør BGA 200 meget effektiv. Den gør det nemt at samle selv tungt, blødt løv op og er desuden komfortabel at bruge ved mere tidskrævende arbejde takket være Comfort-bæresystemet, siger Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos Stihl Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med og uden bæresystem

Løvblæseren vejer 3,2 kg og er ergonomisk udformet med jævn vægtfordeling. BGA 200 kan med fordel bruges med rygbåret batteri, for eksempel AR 3000 L, men kan også bruges sammen med andre batterier i AP-systemet, der er målrettet til professionel landskabs-, have- og træpleje.

Løvblæseren kan bruges uden bæresystem, så der opnås maksimal fleksibilitet på steder, hvor der ikke er ret meget plads, og rundt om forhindringer. På større flader og ved lange arbejdspas kan brugen gøres nemmere ved hjælp af bæresystemet, der kan tilkøbes.

rich-media-2
Stihl BGA 200. Pressefoto.

BGA 200 er ifølge Stihl komfortabel og brugervenlig på grund af maskinens udformning af styregreb og hastighedsskyder. Med hastighedsskyderen kan brugeren nemt tilpasse blæsekraften alt efter underlag og behov. Position 1 og 2 passer godt til løvblæsning på grus og jord, mens 3 og boost-position er velegnet til arbejde på græsplæner og tungere løv.

Fartpilot

Hastigheden kan desuden fastlåses i en bestemt position, cruise control, hvilket er ideelt ved længere arbejdspas. For at aflaste belastningen, kan maskinen med fordel sættes på cruise control og hægtes på bæresystemet, der er placeret på siden af hoften - således kan løvblæseren styres med én hånd, nemt og enkelt.

- Ved at bruge rygbåret batteri og bæresystemet fordeles vægten på kroppen, og der kan let styres med en enkelt hånd. Maskinens udformning og blæserørets vinkel medfører skånsom brug for arme og håndled. Desuden kan blæserørets længde nemt justeres med et enkelt tryk på en knap, siger Henrik Tångberg.