Abonnementsartikel

Danish Farm Tournaments har netop afholdt Danmarksmesterskaberne i Farming Simulator, som er det nyeste spil indenfor eSport. Turneringen løb af stablen som en online turnering med 16 hold á tre personer tilmeldt og en præmiesum til 1. pladsen på hele 15.000 kr. Førstedagen bød på de indledende kampe, hvor diverse spiltaktikker blev testet af fra de forskellige hold. dagen efter blev semifinalerne og finalen spillet, hvor Team Højgård trak det længste strå i finalen mod Team Callmedaddy med en sikker 2-0 sejr.

Internationalt turneringsformat

Turneringen blev afholdt efter det internationale turneringsformat, hvor hvert hold skal få flest point i løbet af 15 min. De tre spillere på hvert hold skal samarbejde om at høste, presse halmballer og læsse halmballer på et høloft. For hver læsset halmballe får holdet point. Inden spillet starter, har hvert hold mulighed for at vælge maskiner, som det andet hold ikke kan bruge i kampen. Det var oprindeligt planlagt, at DM turneringen skulle afholdes på Roskilde Dyrskue, men grundet den nuværende corona situation blev det afholdt som en online turnering. - Vi har længe gerne ville skabe noget for netop denne målgruppe på Roskilde Dyrskue og kunne i 2019 konstatere, at vi havde ramt rigtigt ved at tilbyde folk at dyste i det populære landbrugsspil, fortæller oplevelseskoordinator Signe Grønbech.- Da coronasituationen spidsede til, besluttede vi ret hurtigt at gennemføre Danish Farm Tournaments uanset om dyrskuet kunne afholdes eller ej, da det jo lige præcis er sådanne turneringer, der uden det store besvær kan afvikles online.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye erfaringer

Signe Grønbech og resten af teamet bag Danish Farm Tournaments havde selvfølgelig set frem til at kunne invitere både spillere og tilskuere til turnering på Roskilde Dyrskue, hvor der var sat en hal af til projektet.- Selvom det har været en online turnering, har vi i år gjort en masse erfaringer, som vi kan bruge til at gøre næste års mesterskab endnu bedre for både spillere, tilskuere og dyrskuegæster, siger Signe Grønbech, som ser frem til, at Dyrskuepladsen i Roskilde igen skal summe af liv til Roskilde Dyrskue 2021, hvor nye Danmarksmestre i spillet skal kåres.

rich-media-2
Farming Simulator, som er det nyeste spil indenfor eSport. Pressefoto.

Præmier

Det er første gang der har været afholdt en turnering herhjemme. Udover førstepræmien på 15.000 kr var der gamingudstyr til spillet samt eftertragtede gamerstole fra New Holland og Case IH til henholdsvis 2. og 3. pladsen. Præmierne var sponsoreret af Case IH, New Holland og Landbrugsskolen Sjælland.

Vinderholdene er offentliggjort på DFT - Danish Farm Tournaments facebookside