Abonnementsartikel

De senere år er orangerier blevet særdeles populære og med god grund. Mange nyder at tilbringe tid i deres drivhus og nyde synet og duftene fra grøntsager og planter. Desværre kniber det ofte med pladsen i et almindeligt drivhus i hvert fald, hvis du også ønsker at bruge det som udestue. Desuden er det for koldt at opholde sig i om vinteren. Disse problemer slipper du for, hvis du køber et orangeri.

Hvad er et orangeri?

Et orangeri er oprindeligt betegnelsen for et drivhus, der benyttes til citrustræer og andre stedsegrønne planter henover vinteren. Tidligere blev citrustræerne kaldt orangetræer - deraf navnet orangeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Før i tiden var orangerier forbeholdt overklassen. I dag er orangeri blot en betegnelse for et isoleret og opvarmet hus til planter, der ikke kan tåle at stå ude om vinteren. På sin vis kan man også godt sige, at et orangeri er en luksusudgave af det traditionelle drivhus, da det både kan bruges til drivhus og som en hyggelig udestue.

Sådan vælger du det rigtige orangeri

Orangerier findes i mange forskellige størrelser, materialer og typer. Inden du går i gang med at finde dit drømme orangeri, er det en god idé at undersøge, hvor meget plads du har til rådighed.

Ligeledes bør du overveje, hvor i haven det skal stå i forhold til, hvilken funktion du tænker, det skal have. Nogle vil eksempelvis bruge deres orangeri mindre, hvis det står for langt væk fra deres hus, men ønsker du blot at bruge det som drivhus, gør det måske ikke noget. Omvendt kan det også komme til at skygge for dine vinduer i huset, hvis det står for tæt på. Af den grund er det en god idé nøje at overveje, hvor dit orangeri skal placeres, inden du køber det.

Få et orangeri til en god pris

Tidligere har orangerier ikke været allemandseje, da de dels var dyre at bygge, men også svære at opvarme. I dag kan orangerier fås til en langt mere overkommelig pris, som de fleste kan være med på.

Det er for eksempel blevet muligt at købe orangerier i byggemarkeder som XL Byg. Det er derfor blevet meget nemmere og overkommeligt at få et orangeri. Du skal ingen gang bekymre dig om selv at designe dit orangeri og betale en glarmester for at konstruere det. Det eneste du skal gøre er at finde det orangeri i sortimentet, som falder mest i din smag.