Abonnementsartikel

Vælger du en kvalitets kontinentalseng, får du en seng med det bedste fra tre forskellige slags madrasser. Du får et solidt fundament i form af boxmadrassen, du får støtten fra springmadrassen, og til slut får du også komforten fra topmadrassen. Den indeholder altså ethvert element, der skal til for at gøre din seng så behagelig som overhovedet muligt. De mange lag i gode kontinentalsenge vil nemt kunne betyde en forbedring af din søvn.

Fordi det er de tre slags madrasser, der er de afgørende dele i kontinentalsenge, er det dem, du skal se på, når du leder efter en ny kvalitets kontinentalseng.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Boxmadrassen

Boxmadrassen er det nederst lag, og er det, der skal skabe stabilitet i sengen. Den skal have en fast ramme, som sikrer, at sengens bund ikke vil rykke sig eller give efter, hver gang nogen lægger sig i sengen. Du har både mulighed for at finde boxmadrasser, som har en kerne af skum eller af fjedrer. Når der er tale, om en boxmadras med dobbeltfjedre frem for en madras med en skumkerne, vil du ofte opleve en bedre og individuel støtte. Dette vil nemlig betyde, at springmadrassen ikke er ene om at yde den støtte, du modtager, når du ligger i sengen.

Springmadrassen

Springmadrassen er som nævnt hovedelementet i støtten. Det er derfor også vigtigt, at den springmadras, du vælger, passer til netop dig. De fleste er opbygget af fem komfortzoner. I disse komfortzoner findes der fjedre, som sørger for og øger støtten der, hvor du har allermest brug for det. Dog skal du ikke frygte at komme til at mærke de mange fjedre, da de er omgivet af skum, så de ikke kommer til at trykke, men blot støtte. Skummet er lavet af forskellige materialer i de forskellige madrasser, derfor gælder det om at finde det, du synes er mest behageligt at ligge på. For eksempel er nogle med hybridskum og i andre er fjedrene omgivet af filtposer.

Topmadrassen

Når du skal vælge topmadrassen, har du også forskellige muligheder for valg af materiale. To gode og meget populære materialer er latex og memory skum. Latex er designet til at give en smule modstand, når du ligger på det, hvorimod memory skum er designet til at slutte op omkring dig, når du lægger dig i sengen. Hvilken type, du bør vælge, afhænger altså af, hvad du synes, der er rarest. Dertil bør du også have med i overvejelsen, at memory skum er perfekt, hvis du ofte fryser om natten, mens latex er bedst, hvis du har det varmt om natten.

En sidste fordel ved kontinentalsengeEn sidste fordel med kontinentalsenge er, at de tre lag af madrasser betyder, at sengen kommer til at få en vis højde. Det er altså ikke lige så lav en seng som så mange andre. Dette kan for mange betyde, at den er lettere at stige ude af.

Alt i alt er kontinentalsenge altså senge med mange gode fordele.