Abonnementsartikel

Træk har hidtil været et nødvendigt onde ved moderne klimaanlæg, fordi der konstant skal flyttes store mængder af luft for at skabe det bedst mulige indeklima i rummet.

Men ifølge en pressemeddelelse fra firmaet, har Samsung nu løst dette problem med deres nye serie af klimaanlæg med en nyudviklet Wind-Free teknologi, der eliminerer enhver form for generende træk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyheden ligger i en specialdesignet skærm med 23.000 mikrohuller, som indblæsningsluften skal presses igennem. Effekten af denne skærm er, at luften ikke blæser ind som normalt, men i stedet siver bredt og diffust ind i lokalet.

Sundere

Den nye træk-fri luftindblæsning er både mere behagelig og sundere for helbredet. BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø (BFA), der har stor fokus på trækgener i lokalerne, skriver på indeklimaportalen.dk:

"Oplevelsen af træk skyldes, at en del af kroppen afkøles mere nogle steder end andre. Træk føles ubehageligt, og det kan blandt andet føre til stivhed eller spændinger i nakken, der giver hovedpine".

Den nye serie med Wind-Free teknologi kan anvendes i såvel private boliger som erhvervslokaler, og med en rækkevidde på op til 15 meter er de ifølge producenten lige så effektive i opvarmning og nedkøling som konventionelle indeklimaanlæg.

rich-media-2
Nyt klimaanlæg fra Samsung. Pressefoto.

Støjsvag

De fås både til vægmontage med effekt i én retning og til loftmontage, hvor luften spredes rundt i lokalet i alle retninger. Alle løsninger er meget støjsvage, har hurtig adgang til filter og er energieffektive. De kan suppleres med intelligent styring fra et LED-display, der kan fjernstyres fra en app i mobiltelefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samsungs Wind-Free klimaanlæg anvender kølemidlet R32, der medfører en reduktion på op til 70 procent i CO2-udledningen i forhold til de traditionelle løsninger.