Abonnementsartikel

Hjemmelavet is er skønt som det søde punktum efter en god sommermiddag. Men lad os være ærlige; flødeis er ret så bøvlet at lave efter traditionelle opskrifter. Enten skal du være indehaver af en ismaskine, eller også bør du være klar til at røre ismassen grundigt igennem igen og igen, mens den indfryser, for ellers bliver den fuld af ubehagelige iskrystaller.

De udfordringer får du ikke med denne utroligt nemme og hurtige opskrift på cremet flødeis, som er udviklet af den britiske tv-kok og kogebogsforfatter Nigella Lawson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en rigtig voksen-is med kaffesmag fra både espressopulver og espressolikør. Men du kan givetvis godt lave en børnevenlig version ved at udelade de to kaffe-smagsgivere og i stedet tilsætte eksempelvis vanilje, kakao eller hakket chokolade. I så fald vil konsistensen dog blive lidt anderledes, da alkoholen i likøren er med til at gøre isen lækkert blød.

Flødeis med kaffesmag

Ingredienser:(Giver cirka 800 ml is)

300 ml piskefløde

175 g sødet kondenseret mælk

2 spsk. (=30 ml) instant espressopulver

Artiklen fortsætter efter annoncen

2 spsk. (=30 ml) espresso kaffelikør

Sådan gør du:

Hæld fløden i en skål og pisk den med en elpisker til den begynder at danne bløde toppe. Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser og pisk videre, indtil massen tykner igen.

Skrab blandingen over i en fryseegnet beholder med tætsluttende låg og stil den i fryseren. Hvornår isen er klar, afhænger en del af beholderens størrelse og udformning, men der går mindst seks timer - og lad gerne isen stå i fryseren natten over, hvis du vil være på den sikre side.

Isen efter denne opskrift med likør er serveringsklar direkte fra fryseren, men har du eksperimenteret med en alkoholfri version, er det smart at tage den ud omkring 10 minutter før servering, så den bliver mere blød i konsistensen.