Abonnementsartikel

De varmere temperaturer er ikke lige gode for alle. Kæledyrene lider under sommervarmen, og derfor opfordrer Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse til, at man tager sine forbehold og sørger for afkøling af familiemedlemmerne med pels eller fjer.

- Det giver både afkøling og leg hjemme i haven, hvis hunden kan soppe i et badebassin. Desuden kan hunde også blive solbrændt, og hos nogle hunderacer skal der bruges solcreme på ører, næse og andre steder med tynd pels eller direkte bar hud, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En anden mulighed er at blande hundens foder med vand og fryse det til is i passende blokke, som både kan være en hyggelig aktivitet for hunden, men også køle den, når den slikker på isen

Særligt hundeejere kan gøre klogt i at undgå de lange ture midt på dagen, hvor det er temperaturen er højest og underlag som asfalt er brændende varme. De lange ture bør være om morgenen eller om aftenen, så temperaturen er faldet.

- Det er en god ide at tage frisk vand med på gåturen eller i bilen, så hunden kan tilbydes noget undervejs, anbefaler Jens Jokumsen.

Skab skyggehygge

For alle kæledyr gælder det, at der altid skal være fri adgang til rigeligt skygge. Det gælder både for hunde og katte, men også kaniner, marsvin og andre dyr, der holdes på begrænset plads.

Kaniner, marsvin og andre dyr på begrænset plads kan netop få problemer om sommeren, da de ikke altid har mulighed for at søge skygge Det gælder også tamfugle såsom undulater. Undulater viser at de har det varmt, ved at sidde med åbent næb og holde vingerne ud fra kroppen. Hvis man skal køle sin fugl, kan en vanforstøver være en god løsning. Den kan bruges til fjer, ben og fødder på fuglen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man skal være opmærksom på, at solen bevæger sig meget i løbet af en dag. Så det kan godt være, at du har efterladt din kanin i skyggen, men i løbet af en dag har skyggen nået at rykke sig en hel del, og så er kaninen i fare, siger Jens Jokumsen.

Derfor er det vigtigt at forsyne løbegårde med et halvtag, parasoller eller lignende, så dyrene altid kan komme i skygge, få afkøling og have adgang til masser af frisk vand.