Abonnementsartikel

Der blev solgt føl til købere fra Schweiz, Østrig, England og Tyskland, lige som der indløb bud fra Frankrig, Spanien, Holland, USA og Dubai, da Dansk Varmblod på grund af corona-begrænsninger afviklede en følauktion i samarbejde med hingstestationen Blue Hors.

Auktionen var dels en onlineauktion og del en streaming-auktion. I flere dage kunne interesserede se fotos og video af føllene og byde online, indtil selve auktionen fandt sted som en streaming-auktion, hvor der kunne bydes på de 22 føl fra det begrænsede publikum i salen samt via telefon og web.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konceptet fungerede ifølge Dansk Varmblod rigtig godt, og organisationen betegner auktionen som en succes.

Når flere købere

Formand for Dansk Varmblods auktionsudvalg, Ulrik Kristensen, er yderst godt tilfreds med, at 18 føl blev solgt for en gennemsnitspris på knap 12.000 euro og 37.000 euro for det dyreste hingsteføl, og han udtrykker ligeledes sin tilfredshed med Blue Hors' opbakning og set-up til auktionen, der var med til at skabe en rigtig god stemning.

- Vi har haft en god mængde online-forhåndsbud, og heriblandt bud fra rigtig mange nye bydere fra mange forskellige lande. Det har bevist, at vi med dette koncept når bredere ud, og at den online-platform giver adgang til et større netværk af købere. Derfor er det ikke umuligt, at samme koncept vil blive integreret i fremtidige auktioner. Vi kan i hvert fald konkludere, at generalprøven i dag blev en succes, siger Ulrik Kristensen.

Hurtige på nettet

Auktionsudvalget er rigtig glade for afviklingen af auktionen, hvor internetbyderne var hurtigere til at byde, så det ikke kom til at tage længere tid, selvom der kørte tre budformer samtidigt. Ulrik Kristensen er overbevist om, at Dansk Varmblods samarbejde med den tyske streamingtjeneste ClipMyHorse har været en rigtig god investering for avlerne, fordi en streaming-auktion når rigtig langt ud i hesteverdenen.

- Nu ser vi frem til at komme ud til Dansk Varmblods følskuer, hvor vi besigtiger føl til vores næste auktioner, fortæller Ulrik Kristensen.