Abonnementsartikel

Reservér stand på Torvet, ligesom du reserverer sæder i biografen. Det er den mulighed, som interesserede virksomheder allerede fra morgenstunden tirsdag 30. juni har kunnet benytte sig af på Have & Landskabs hjemmeside, selvom der er mere end et år til, at Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche igen slår portene op. Ifølge udstillingsleder Dina Overgaard kommer udstillingsområdet til at gennemgå en omfattende forandring til HL21.

- Til HL19 havde vi forvandlet Parken, og nu er turen kommet til at opgradere oplevelsen på Torvet til næste Have & Landskab. Vi forvandler arealet til et ægte torv med stande placeret langs kanterne samt et kombineret spise- og fagligt aktivitetsområde i midten. Det betyder også, at vi må være ekstra tidligt ude for at få det hele til at falde på plads, forklarer hun.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det nye koncept betyder, at standene på torvet alle bliver 50 kvadratmeter, og at hver virksomhed kun kan bestille én stand. Flere af standene plejer at være 100-150 kvadratmeter, så der bliver mindre plads at rutte med hos udstillerne. Til gengæld tør udstillingslederen godt love et endnu mere levende og velbesøgt torv. Resten af udstillingsområderne kører med varierende standstørrelser ligesom de tidligere år.

ZBC optrapper indsatsen

Udviklingen gælder også det praktiske samarbejde med ZBC Slagelse, der siden 2003 har stillet Jernbjerggårdens arealer til rådighed og lånt arbejdskraft til Have & Landskab. I 2021 er der lagt op til, at samarbejdet bliver tættere, og skolen bliver inddraget endnu mere i selve udstillingen, fortæller uddannelsesleder på ZBC Slagelse, Frederikke Tom-Petersen.

- Udstillingen og skolen er jo efterhånden blevet en symbiose, hvor begge har gavn af hinanden, og det er vi klar til at bygge videre på til næste udstilling. Her vil vi prøve at skabe en indgang mod vest, så man kan ankomme til udstillingen via skolens flotte, gamle gård, hvor vi arbejder på, at der måske også skal være aktiviteter eller stande. På den måde bliver ZBC endnu mere synlig fremfor mest at være et stemningsskabende bagtæppe, fortæller hun.

På Have & Landskabs hjemmeside kan man bestille stand på Torvet og samtlige andre udstillingsområder bortset fra Maskinmarken, som stadig er under udvikling. Det vil derfor først blive muligt at bestille stand til denne del af HL21 efter sommerferien i slutningen af august 2020.