Abonnementsartikel

Nu åbner Østre Søbad for glade badegæster - og åbningen af Vestre Søbad er lige på trapperne. Så pak håndklæde og badetøj og oplev selv de nye oaser ved Almindsø i Silkeborg.

Begge søbade er tegnet af Aarstiderne Arkitekter. De indeholder børnebassin, omklædningsrum, bænke og toiletter, badebroer samt en sauna ved Østre Søbad, som åbner til efteråret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De indbydende, runde badebroer er det genkendelige udtryk, du møder ved søbadene. Hvert søbad har to runde badebroer.

På Østre Søbad ligger broerne ved siden af hinanden; fra broen længst ude er der omkring 4,5 meters dybde, mens der i centrum af den lille bro er lavet et børneområde med kun cirka en meters dybde. Broerne ved Vestre Søbad ligger i forlængelse af hinanden ud i vandet.

- Det er jo helt fantastisk, at vi kan gå en sommer i møde, hvor badefaciliteterne ved Almindsø er helt i top. Østre og Vestre Søbad er i den grad en perle, som nu kommer helt til sin ret. Og jeg er stolt over, at vi har realiseret projektet, som sætter en stor streg under Silkeborg Kommune som Danmarks Outdoor Hovedstad, siger Johan Brødsgaard, formand for Kultur- og Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune.

Bygningerne ved begge bade kan tages i brug nu, mens broerne på Vestre Søbad står klar i uge 32.

rich-media-3
Broen runder. Pressefoto.