Abonnementsartikel

VM Ridesport 2022 i Herning bliver det største internationale ridesportsmesterskab i Danmark nogensinde og det største sportsarrangement på dansk grund i 2022. Danmark har fået æren af at afvikle dette VM, som består af fire discipliner: Dressur, paradressur, springning og voltigering. Det bliver MCH Messecenter Herning, MCH Arena samt Jyske Bank Boxen, som vil danne rammen om dette præstigefyldte event.

Opbakning og logo

- Selvom vi er udfordrede på grund af Covid-19, arbejder vi aktivt med forberedelserne til VM. Der er mange tråde, som skal samles og mange aftaler vi skal have på plads, men vi møder stor velvilje og opbakning. Det er dejligt at opleve, siger Casper Cassøe. Arrangørerne inviterede i dag sponsorer og samarbejdspartnere til en reception i de nye kontorlokaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Planlægningen af dette megaevent er i fuld gang, og der er på nuværende tidspunkt flere involverede i projektet. Derfor har vi lejet kontorlokaler i Hedensted med udsigt til motorvej E45, fortæller Jens Trabjerg, der til daglig arbejder i de nye kontorlokaler.

Under receptionen kunne Casper Cassøe og Jens Trabjerg præsentere de første, store kommercielle partnere bag VM Herning 2022: ECCO Sko A/S, Blue Hors, Stutteri Ask og Longines, som sammen med eventpartnerne Dansk Ride Forbund, Herning Kommune og Sport Event Denmark har bakket op om eventet fra den spæde begyndelse.Ved samme lejlighed kunne arrangørerne præsentere det officielle logo for VM Ridesport 2022 udviklet i samarbejde med det internationale rideforbund, FEI.

Baggrund

FEI, har sadlet om i forhold til tidligere, hvor VM var et meget omfattende mesterskab med otte discipliner samlet ét sted. FEI tildelte Danmark kongedisciplinerne, dressur og springning samt paradressur og voltigering på årsmødet i november 2019. I begrundelsen for tildelingen til Danmark understregede FEI, at de, med Herning som venue og danskerne som samarbejdspartnere, havde valgt en sikker vinder. Dansk Ride Forbund, Herning Kommune, Sport Event Denmark og VM-selskabet (Casper Cassøe og Jens Trabjerg) har erfaringerne og rammerne til at gøre VM til et verdensklassearrangement.