Abonnementsartikel

Bosch Power Tools åbner sin 18 V-batteriplatform i "Hus & Have"-divisionen: Fremover vil Bosch og Gardena danne en alliance og sammen med andre førende producenter tilbyde et batterisystem til flere forskellige fabrikater, som kan anvendes til produkter: Power for All-alliancen.

Grundlaget for denne alliance er Bosch' trådløse teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi åbner vores system for andre producenter og tilbyder dermed brugerne mere fleksibilitet end nogensinde før. Fremover vil de kunne bruge det samme 18 V-batteri til at betjene elværktøj, haveredskaber og husholdningsapparater fra Bosch samt produkter fra Gardena, Emmaljunga, Gloria, Wagner og Rapid, siger Henk Becker, ansvarlig for Robert Bosch Power Tools GmbH.

Dermed sparer brugerne penge, plads og tid, når de fremover køber produkter fra Power for All-alliancen. At ligge inde med en bunke inkompatible batterier og opladere fra forskellige producenter vil derfor høre fortiden til.

Det fælles mål er at tilbyde brugerne et batterisystem, der passer til en lang række fabrikater og dermed har det bredeste anvendelsesområde i hjemmet: gør-det-selv-værktøj, have- og rengøringsredskaber, husholdningsapparater, produkter til overfladebehandling, fritids- og campingudstyr - og meget mere.

Bosch fortsætter med at overholde bagudkompatibiliteten indtil 2007, hvilket er vigtigt for brugerne. De mere end 20 millioner Bosch-batterier til 18 V gør-det-selv-værktøj og haveredskaber, der allerede er på markedet, vil forblive kompatible ligesom de tilhørende opladere. Bosch tilbyder allerede et bredt sortiment af trådløse gør-det-selv-værktøjer og haveredskaber og vil systematisk udvide det i de kommende år.

Gardena er ved at omstille hele sit 18 V-produktsortiment til alliancens batterisystem til den kommende havesæson. Al-le andre samarbejdspartnere har enten allerede løsninger, der drives med Bosch-batterier, eller er gradvist ved at udvide deres produktsortiment. I Power for All-alliancen vil virksomhederne i fællesskab fremme den fremtidige nye fleksibilitet i hele hjemmet.