Abonnementsartikel

ATV'ere med påmonteret sprøjte er en efterspurgt vare hos Kvissel Smede- og maskinforretning i Sindal.

- Mellem hver anden og tredje ATV'er, som vi sælger, har sprøjte på. Typisk af mærket Quad-X og en bombredde på 335 centimeter. Tanken tåler sollys og har indbygget fem liters tank til håndvask, fortæller Lars Kringelholt, indehaver af den nordjyske forretning, der forhandler både Arctic Cat og SMC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som eksempel på maskinens mange anvendelsesmuligheder nævner han, at en af ATV'erne kører på herregården Skaarupgaard, der har hundredevis af hektar. Her bliver det terrængående køretøj brugt til fritidsaktiviteter, landbrug, dyrepleje, sprøjtning rundt om på grunden og på gårdspladsen.

- Textron Arctic Cat er en ren standardversion til landbrug. Der er ikke noget speedometer - det er rå hestekræfter, man får med denne maskine. Den har firehjulstræk og kugletræk bag og Warn-spil i front, siger Lars Kringelholt.

Guld og grønne skov

Her til lands bliver mange ATV'ere brugt til skovbrug og - pleje, men kigger man nordpå i kongeriget, er der helt andre anvendelsesformer. Kvissel Smede- og maskinforretning har været behjælpelig med maskinel til Grønland.

- Vi har leveret ATV'ere, som blevet anvendt til persontransport og fragt med vogn. I et tilfælde skulle ATV'en køre udstyr til en guldmine, fortæller Lars Kringelholt.

rich-media-2
Sprøjten fra Quad-X indeholder 75 liter, men fås også op til 200 liter. Den har manuel sprøjte til særlige opgaver, hvor traktoren ikke kan komme til. Bombredden variere fra 150 cm til 480 cm. Foto: Hans-Henrik Lærke.

Så vidt han ved, klarer maskinen det fint, men desværre er der ikke faldet en klump ædelmetal af til ham og kollegerne, siger han med et bredt smil på læben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere heste på vej

Hos Kvissel Smede- og maskinforretning fordeler ATV-udvalget sig ligeligt mellem Arctic Cat og SMC. Inden længe får maskinforretningen en ny SMC hjem. Producenten, der har maskiner fra 50 kubikcentimeter og op, leverer snart en maskine med 850 kubik.

- Der har allerede været forespørgsler på den, blandt andet fra et naturplejefirma, som skal have en skovvogn spændt efter, siger Lars Kringelholt.