Abonnementsartikel

Flyttedagen er endelig oprindet, og det er tid til at indrette. Men for mange i lejligheder skal uderummet også have et nyt liv: altaner er nemlig både populært, og så er det blevet langt mere hyppigt, at der findes en på lejeboligerne: - Altaner bliver prioriteret højt i nye ejendomme, og det er ikke tilfældigt. Rigtig mange lejere vil rigtig gerne have en altan, når de søger efter lejlighed. Muligheden for at åbne døren, få luft og skabe sit eget uderum er superattraktivt, siger Søren Gregersen, underdirektør, EjendomDanmark, der her kommer med 5 gode til til indretning af altanen:

1. Solens bane

De fleste har lært at kigge efter verdenshjørner, men hold øje med solens placering på lige præcis din altan. Måske er der en bygning, der skygger for solen på lige præcis det spot, du havde planlagt at sætte stolen til at nyde aftensolen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2. Lav en plan

Når du ved, hvor de bedste hjørner er, kan du begynde at overveje din indretning. Hvis din altan er så stor, at du kan have flere zoner, kan du tænke over, hvordan de skal være placeret for sol og gennemgang. Har du en plan klar, ved du bedre, hvad du skal gå efter, når du indretter.

3. Lad det grønne flytte ind

Nogle steder har man ladet blåregnen vokse sig op langs altanerne - andre steder kommer der ikke beplantning. Det er en god idé at trække naturen med ind på altanen, hvis den ikke er der naturligt. Plantekasser og krukker kan give liv.

4. Max ud af møblerne

En bænk med indbygget opbevaring, et sammenklappeligt bord eller et, der kan forvandles til et tørrestativ. Særligt hvis altanen har et begrænset antal kvadratmeter, kan det være en fordel, at møblerne kan foldes sammen eller bruges til flere formål. Det er både muligt at købe sig til løsninger, eller man kan forsøge at bygge selv.

5. Husk fællesskabet

Uanet om du er til farver eller det rolige, er altanen dit domæne. Derfor skal du indrette med din egen stil. Det er dog også vigtigt at huske på, at der kan være regler og retningslinjer for brugen af en altan - og dem skal du også sætte dig ind i.