Abonnementsartikel

Det var ikke nogen tilfældighed, at boligselskabet Fællesbo i Herning valgte en ny Schäffer 2430 Nordic HD minilæsser fra Helms TMT-Centret, da den gamle minilæsser skulle udskiftes.

- Vi havde en 10 år gammel Schäffer 2033 S, som havde kørt omkring 3000 timer og var meget driftssikker. Derfor lå det lige for, at det skulle være en Schäffer igen, fortæller ejendomsfunktionær ved Fællesbo Henrik Ankersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da jeg har slidgigt i knæene, har vi fået vores nye Schäffer 2430 leveret med et ekstra indstigningstrin på venstre side, så jeg har nemmere ved at komme ind i læsseren. Vi anvender den også til snerydning om vinteren. Derfor valgte vi at få den leveret med førerkabine med varmeanlæg og seks drejbare ventilationsdyser, forklarer han.

Øget siddekomfort

Minilæsseren har også fået luftaffjedrede sæde, fordi Henrik Ankersen har rygproblemer efter en faldulykke. Maskinen er desuden udstyret med blinklys og kørelys, da den skal køre på offentlig vej imellem boligselskabets forskellige afdelinger.

En af de opgaver, Fællesbos nye minilæsser skal anvendes til, er opsamling af nedfaldsgrene og kviste på de grønne arealer. Derfor er læsseren leveret med en Peruzzo Koala 1200 slagleklipper med opsamlingsbeholder.

Peruzzo slagleklipperen er bygget til montering på en traktor. Men dette eksemplar er ændret, så den kan monteres på den nye Schäffer 2430 Nordic HD, hvor den bliver drevet hydraulisk. Derfor er minilæsseren også udstyret med to dobbeltvirkende hydraulikudtag samt en trykfri retur.

Håndgas og speedcontrol

I den forbindelse er der også monteret håndgas samt speedcontrol, så fremkørselshastigheden kan tilpasses. Det er praktisk ved eksempelvis hækklipning og kørsel med slagleklipperen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den ene af de to dobbeltvirkende hydraulikventiler er der monteret en låseanordning, så der kan holdes et kontinuerligt olieflow, uden af føreren skal sidde og holde på et håndtag.

rich-media-3
Fællesbos nye Schäffer 2430 Nordic HD minilæsser er leveret med en Peruzzo Koala 1200 slagleklipper med opsamlingsbeholder til opsamling af nedfaldsgrene og kviste på boligselskabets grønne arealer. Pressefoto.

For at overholde gældende emissionskrav er Schäffer minilæsserens Kubota dieselmotor kun på 25 hestekræfter. Til gengæld har motoren fået et større slagvolumen, så drejningsmomentet er øget.

Trækker bedre ved lave omdrejningstal

Det øgede slagvolumen betyder, at motoren trækker bedre ved lave omdrejningstal. Sammen med den nyudviklede elektriske styring af transmissionen gør det, at maskinen føles meget kvik.

Schäffer 2430 Nordic HD har en lidt længere akselafstand og lavere tårnhøjde end søstermodellen, Schäffer 2630, til landbrug. Det gør 2430'eren mere stabil, og giver den en løfteevne på cirka 400 kg, hvilket er lidt mere end søstermodellens. 2430'erens tiplast med pallegaffel er 1500 kg.