Abonnementsartikel

Hedebølgen ruller ind over Danmark og mange steder når temperaturen op på omkring 30 grader i denne uge. Det er derfor ekstra vigtigt at huske, at dyrene også bliver udfordret i sommervarmen. Dyrenes Beskyttelse giver her fem gode råd, som kan hjælpe kæledyrene gennem hedebølgen.

Fem forholdsregler

Altid adgang til skygge i form af halvtag, parasol el. lignende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For alle kæledyr gælder det, at der altid skal være fri adgang til rigeligt skygge. Det gælder både for hunde og katte, men også kaniner, marsvin og andre dyr, der holdes på begrænset plads.

Sørg for at skifte dyrets vand flere gange dagligt, så vandet er frisk og køligt.

Undgå den lange gåtur midt på dagen.

Særligt hundeejere kan gøre klogt i at undgå de lange ture midt på dagen, hvor det er temperaturen er højest og underlag som asfalt er brændende varme. De lange ture bør være om morgenen eller om aftenen, så temperaturen er faldet.

En god måde at køle ned på kan være ved at anskaffe et badebassin til hunden. Det giver både afkøling og leg hjemme i haven, hvis hunden kan soppe i et badebassin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Solcreme, hvis kæledyret har tynd pels eller bar hud nogle steder.Hunde kan også blive solbrændt, og hos nogle hunderacer skal der bruges solcreme på ører, næse og andre steder med tynd pels eller direkte bar hud.