Abonnementsartikel

Selv om robotplæneklipperne har fået deres folkelige gennembrug og nu farer rundt på plæner over hele landet, så er det ikke altid, at de populære maskiner slår til. Det har Nils Damgaard, Herning, måttet erkende.

På Nils Damgaards ejendom er der omkring 20.000 kvadratmeter plæne, og til at slå det store areal, havde han indkøbt tre robotplæneklippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jamen, de lavede egentligt et pænt stykke arbejde. Der var bare tre maskiner, man skulle holde øje med, og hvis der var muldvarpeskud, så gik de i stå. Så det var ikke så godt, fortæller han.

I stedet for de små robotter valgte Niels Damgaard så at indkøbe en enkelt, meget stor robotplæneklipper, men heller ikke det gav det ønskede resultat. Så det endte med, at han besluttede, at græsset skulle klippes med en professionel zeroturn-plæneklipper.

rich-media-2
- Jeg er en tilfreds mand, siger Nils Damsgaard om sine nye zero-turn plæneklipper. Pressefoto.

Kan selv vedligeholde

I første omgang blev det til en Hustler Z Diesel med 60" (153 cm) klipper, men for bare en uges tid siden valgte Nils Damsgaard at bytte maskinen til den helt store Hustler Super 104 med hele 264 cm klippebredde.

- Det, der gør min nye Hustler så god, er, at den er meget mere simpelt bygget op. Man kan selv gå og servicere den, og så har den et fuldt græsudkast bagtil, som gør, at resultatet bliver pænere, siger Nils Damsgaard.

Succes med zero-turn

Hos firmaet ZTR, der er importør af den amerikanske Hustler-maskine, er man ikke overrasket over skiftet fra robotplæneklipper til professionel zero-turn maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at robotplæneklippere kan være rigtig gode mange steder, men der er altså også tidspunkter, hvor man har brug for en stor maskine, siger Torben Nielsen, ZTR, som kan glæde sig over, at der også er mange andre med samme holdning.

- Alene i år er vores salg steget med 20 procent, siger han.

rich-media-4
Hustler Super 104 har en klippebredde på 264 centimeter. Pressefoto.