Abonnementsartikel

Nu har den tyske landbrugsminister Julia Klöckner fået nok af dovne hundeejere, der ikke gider gå ture med deres hunde. Hun er klar med et lovforslag, der skal tvinge hundeejerne ud på lange gåture - og ikke bare en tur rundt om huset.

Ifølge landbrugsministeren er den kommende nye lov baseret på videnskabelige undersøgelser, der påviser, at en hund har brug for "masser af fysisk aktivitet og stimulering fra omgivelserne." Loven kommer også til at indeholde forbud mod at lænke hunde i længere tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke legetøj

Den kommende hundelov vil kræve, at hundeejere skal gå tur to gange om dagen i mindst en time hver hang. Ifølge The Guardian har det vakt opsigt blandt de 9,4 millioner tyske hundeejere, ikke mindst har mange spurgt ind til, hvordan ministeren forventer loven overholdt, og hvordan man vil efterforske sagerne.

Det har dog ikke fået landbrugsminister Julia Klöckner til at bakke af, men i stedet vil hun overlade det til de 16 tyske delstater at administrere loven.

"Hunde er ikke legetøj. Dyrene har deres egne behov, som der skal tages hensyn til", siger ministeren, som også slår fast, at hunde frem over ikke må gå alene hele dagen.

I Tyskland har 19 procent af husholdningerne hund, hvilket gør den til det næstmest populære kæledyr i landet, kun overgået af katten.