Abonnementsartikel

Slutningen af august er højsæson for tyttebærplukning. For mange i Midt- og Vestjylland er det en tradition at tage på "tyttebærweekend", og i år er ingen undtagelse.

Naturstyrelsen Søhøjlandet og Vestjylland åbner nemlig en række større, statsejede heder og plantager for bilkørsel i den sidste weekend i august, så man kan køre ind til områder med tyttebær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag den 29. august og søndag den 30. august vil det derfor være tilladt at køre fra solopgang til solnedgang ad grusveje i Kompedal Plantage, Gludsted Plantage og Nørlund Plantage med Harrild Hede samt i alle Naturstyrelsens vestjyske plantager, som fremgår på kortet.

- Ved at åbne skovveje for en weekend, får personer, der er dårligt gående også adgang at nyde den smukke sensommer-natur. Det er selvfølgelig attraktivt at få bær med hjem, men derudover blomstrer lyngen og måske kan man få et glimt af områdernes rovfugle, rådyr og krondyr, siger skovrider Poul Ravnsbæk, Naturstyrelsen Vestjylland.

rich-media-2
I disse statsskove er vejene åbne for bilkørsel den sidste weekend i august. Grafik: Naturstyrelsen.

Unik mulighed

De største områder med tyttebær findes på hederne i Nørlund Plantage, Grathe Hede i Kompedal Plantage og Isenbjerg i Gludsted Plantage. I det vestjyske kan Fladhøj Hede i Klosterheden og Sdr. Vosborg Hede vest for Stråsø Plantage og Blåbjerg Hede mellem Råsted og Vind med fordel besøges.

En køretur i de store naturområder giver en unik mulighed for at se mange smukke steder, hvor der sjældent kommer folk, fordi det normalt ikke er tilladt at køre dertil i bil.

Vær opmærksom på brandfaren, når du færdes i den vest - og midtjyske natur. Tørt græs og en varm katalysator kan være en uheldig blanding.