Abonnementsartikel

Anlægsgartnerfirmaet Th. Skov Larsen har til huse i Stegsted få kilometer vest for det centrale Odense. Virksomheden har eksisteret siden 1973 og beskæftiger i dag 30 medarbejdere. Marianne og Troels står i dag for den daglige drift, hvor Troels er 2. generation i virksomheden, og anlægsgartnerfirmaet har som de første på Fyn investeret i en elektrisk Giant minilæsser model G2200E X-TRA, som de har købt hos Giant-forhandler John Madsen A/S.

Anlægsgartnervirksomheden købte pallegafler og en jordskovl med til den elektriske Giant G2200E X-TRA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden er beskæftiget inden for mange forskellige sektorer, hvortil opgaverne er mangeartede. Behovet var derfor en alsidig læssemaskine, der hurtig kunne skifte mellem redskaber, skubbe, transportere og løfte tungt. Troels havde med i overvejelserne, om maskinen skulle køre på diesel eller el.

- Fordommene er nok, at elektriske maskiner ikke helt er stærke nok, og for at det er en rigtig maskine, skal den have motor. Den elektriske Giant G2200E X-TRA beviser absolut det modsatte ved at have en enorm løftekapacitet, samtidig med at den sørger for et godt arbejdsmiljø uden støj og udstødningsgasser, siger Troels Skov Larsen, partner og projektleder, Anlægsgartner Th. Skov Larsen.

Høj løftekapacitet

Giant G2200E X-TRA kører på en byggeplads vest for Odense, hvor anlægsgartnervirksomheden anlægger have og udenomsareal i et nybyggerkvarter. Allan, som er anlægsgartner hos Th. Skov Larsen, bruger blandt andet Giant minilæsseren til at flytte belægningssten og jord.

- En stor fordel ved den eldrevne Giant minilæsser er, at vi kan kommunikere eller give korte beskeder - uden at skulle slukke for minilæsseren. Tanken var, at minilæssere drevet på el ville miste noget af løftekapaciteten og den samlede køretid hen over dagen. Det har Giant G2200E X-TRA bestemt bevist ikke er tilfældet. Minilæsseren løfter meget tungt, og den kører en hel arbejdsdag. Den er nem at komme ind og ud af, og den er rundet fint af i detaljerne, siger Allan Pedersen, anlægsgartner.

GIANT G2200E X-TRA har et kompakt design, der sikrer at den kan komme rundt på selv de mindste arealer. Det lave tårn er ikke i vejen for synsfeltet, så maskinføreren kan se, hvor han arbejder med skovlen samtidigt holde fuld fokus på læsseopgaven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom Giant minilæsseren er kompakt i designet, føler man på intet tidspunkt, at den er ved at vælte. Gaspedalen reagerer hurtigt, og det er dejligt, at maskinen vil fremad. Sammenlignet med andre mærker i branchen, kan Giant minilæsseren både skubbe og løfte meget mere. Ud over at G2200E X-TRA i forvejen er emissionsfri og støjsvag, så er arbejdet ved siden af minilæsseren meget behageligt, siger Allan Pedersen.

rich-media-3
Med hurtigskifte er det nemt at skifte mellem redskaberne. Jordskovlen sørger for at den rette mængde jord flyttes og fordeles ligeligt i den kommende have. Pressefoto.

Grøn profil

For anlægsgartnerfirmaet er det naturligt, at alle kollegaer i branchen vil fremstå som en grøn profil, men hos Th. Skov Larsen mener de dog, at profileringen som en grøn virksomhed skal gøres på den rigtige måde.

Ifølge firmaet er man ikke nødvendigvis miljøbevidst, bare fordi man vælger en elektrisk maskine, og anlægsgartnervirksomheden følger spændt med på markedet for elmaskiner, og man ser gerne flere eldrevne maskiner i virksomheden fremover.

- Vi ved, vores grønne initiativer er en lille dråbe i havet, men hvis vi alle sammen tænker og retter fokus på den grønne omstilling, kan det forhåbentlig udvikle sig til en strøm, siger Marianne Larsen, som er direktør og partner, Th. Skov Larsen.