Abonnementsartikel

På gården Erikkesminde i Løgsted Skalle nær Løgstør i det nordjyske, blev der sidste weekend afholdt Veteran Pløjedag arrangeret af Løgsted Veteranerne. Mange forskellige traktorer af ældre dato var mødt op til arrangementet, for at få pløjet de i alt 10 hektar som var stillet til rådighed.

- Vi har holdt veteran pløjedag hvert år i snart 15 år, hvoraf de sidste 10-11 år har været her på Erikkesminde, lyder det fra den nu snart 70 årige landmand Erik Sand, som er en af arrangørerne bag veteran-pløjedagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Ferguson TE20 i ret så speciel farvekombination. Foto: Emil H. Mariegaard.

Arrangementet i år var lidt mindre end de tidligere år, da man havde valgt ikke at annoncere så meget omkring det. Men trods det var der i alt 25 veterantraktorer af forskellig slags mødt op til dagen. De 10 hektar var så småt færdig pløjet til kaffetid sidst på eftermiddagen.

Erik Sand er 3. generation på gården Erikkesminde, og han driver i dag ca. 120 hektar planteavl på gården, og efter nytår skal den snart 70 årige landmand hjælpe sin bror med at dyrke yderligere 40 hektar. Gården drives med nyere maskiner, herunder en Deutz-Fahr 6185 Agrotron.

- Vi hygger os jo med det, så der vil helt sikkert også blive endnu en pløjedag på Erikkesminde i 2021, siger Erik Sand.

rich-media-3
Forskellige veterantraktorer samlet til pløjedag på gården Erikkesminde. Foto: Emil H. Mariegaard.