Abonnementsartikel

En ny opgørelse for sommerferien 2020 viser, at knap 39.000 bookede en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens lejrpladser. Det er det største antal bookinger nogensinde og en stigning på over 12.000 i forhold til sommeren 2019.

Dertil kommer de mange primitive overnatningssteder og skove med fri teltning landet over, der ikke kan bookes på forhånd, men som er blevet benyttet flittigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu bliver det endnu nemmere at finde en ledig overnatningsplads i naturen, hvor man kan rulle soveposen ud. Med aftalen "Sommer i naturen 2020" er der etableret 78 nye primitive overnatningssteder og 80 bålpladser i statens naturområder over hele Danmark.

- Rigtig mange har de seneste måneder fået øjnene op for alle de oplevelser, der bare ligger og venter i vores fælles natur. Det gælder også muligheden for en nat under stjernerne og at vågne op til lyden af fuglefløjt. Af samme grund har jeg tidligere åbnet op for fri teltning langt flere steder i hele Danmark, og vi har også lavet flere overnatningspladser og bålsteder, så endnu flere kan nyde en nat i naturen i efteråret, siger miljøminister Lea Wermelin.

Sov ude i efterårsferien

Spejderne har tidligere efterlyst flere overnatningsmuligheder i naturen og er glade for de nye tilbud. De glæder sig samtidigt til efteråret, hvor de sammen med organisationer og foreninger landet over inviterer alle med ud at sove i naturen efter mørkets frembrud til den landsdækkende event Nat i Naturen.

- Bedre og lettilgængelig adgang til naturen er en mærkesag for os, og her spiller flere lejrpladser, bålsteder og skove med fri teltning en afgørende rolle. Derfor er vi også rigtig glade for, at så mange har fået øjnene op for de store og små oplevelser, der findes i det fri, og bruger de nye muligheder. I efterårsferien inviterer vi endnu flere danskere til at opleve en nat i naturen. Det er en aktivitet, som få voksne og færre børn har prøvet, siger formand Mathias Faaborg fra Det Danske Spejderkorps.

Nat i Naturen er et samarbejde mellem blandt andre Det Danske Spejderkorps, Danmarks Naturfredningsforening, Ungdomsringen, Dansk Ornitologisk Forening og Naturstyrelsen og er et initiativ under Vores Natur.