Abonnementsartikel

Efter covid-19 er blevet en del af vores hverdag kan udfordringen med dørhåndtag godt give bekymringer. For hvem har sidst rørt ved håndtaget?

Hos virksomheden Twin Heat har de stiftet et firma ved navn Smart Sanitet DK, som netop tager udfordringen med uhygiejniske dørhåndtag alvorlig. Deres nye dispenser blev for første gang vist frem på den nyligt overståede Langesømesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fuldautomatiske dispenser er udviklet af en kirurg ved Stokholm Sygehus, som netop stod med udfordringen med de potentielle smittede håndtag. Dispenseren kan sidde på alle indvendige håndtag i for eksempel stalde, maskinhandlere, maskinstationer og kontorer.

Batteridrevet

- Clean H er en fuldautomatisk batteridrevet dispenser, der er designet til at minimere spredningen af skadelige bakterier i hverdagen. En vibrationssensor aktiverer enheden 10 sekunder efter åbning eller lukning af døren, som indikeres ved LED lys. Clean H antibakteriel aerosol fordamper hurtigt og efterlader et dørhåndtag, der er tørt og desinficeret og klar til næste person, fortæller Esben Pedersen, direktør i Twin Heat og Smart Sanitet DK.

Dispenseren er netop kommet til landet, og i øjeblikket arbejder virksomheden Smart Sanitet DK på at finde forhandlere rundt i landet, som kan se det smarte og mulighederne i produktet.

- Vi ser det som et slags værnemiddel på linje med for eksempel maske og visir, siger Esben Pedersen.