Abonnementsartikel

På søndag afgøres Four Nations Cup og Six Nations Cup i tyske München. Europæiske topatleter fra henholdsvis fire og seks lande får endelig lov til at konkurrere, når årets første internationale konkurrencer i Timbersports løber af stablen. Atleterne kommer fra blandt andet Sverige, Østrig, Frankrig og Tyskland.

Sverige repræsenteres af flere internationalt kendte og erfarne atleter. I forbindelse med en konkurrenceweekend i Orsa den 15. august blev årets første svenske konkurrence afholdt, som også fungerede som kvalifikation til weekendens internationale konkurrencer. I rookie-konkurrencen Six Nations Cup har Emil Hansson, bronzevinderen fra Rookie-VM 2019, kvalificeret sig sammen med det nye stjerneskud, Edvin Karlsson. I pro-konkurrencen, Four Nations Cup, konkurrerer Johannes Eriksson fra Leksand, Calle Svadling fra Bjursås og Ferry Svan fra Vansbro om årets første internationale titel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har aldrig været i bedre fysisk form, end jeg er nu. Konkurrenceformen er lidt rusten, men jeg føler, at jeg er i klart bedre form, især i visse discipliner. Nu sigter jeg efter en podieplads og gerne øverst på podiet, men en podieplads bør være et realistisk mål, siger Ferry Svan.

Til kvalifikationen i august satte Ferry Svan ny svensk rekord i den spektakulære disciplin Springboard. En rekord, som han har jagtet i et par år.

Passende forhold

I forbindelse med konkurrencerne har Stihl Timbersports udarbejdet strenge retningslinjer, som gælder for alle deltagere - både atleter og crew. Retningslinjerne er tilpasset den gældende situation og baseret på de lokale myndigheders råd og regler. Blandt andet skal alle holde afstand og regelmæssigt vaske hænder, og antal personer skal holdes på et minimum.

I de situationer, hvor det er svært at holde afstand, er det obligatorisk at bruge ansigtsmaske. Konkurrencerne, som afholdes i et tv-studie i München, gennemføres uden publikum. For fans, der ønsker at følge sporten, vil den blive livestreamet på Stihl Danmarks Facebookside - Six Nations Cup fra kl. 15 og Four Nations Cup fra kl. 19.

Deltagere til Six Nations Cup (Rookie)

1. Marcel Steinkämper, Tyskland

Artiklen fortsætter efter annoncen

2. Edvin Karlsson, Sverige

3. Emil Hansson, Sverige

4.Stefan Penker, Østrig

5. Peter Ritsch, Østrig

6. Michel Perrin, Italien

Artiklen fortsætter efter annoncen

7. Loic Voinson, Frankrig

8. Maxime Lajarrige, Frankrig

9. Sébastien Bato, Frankrig

10. Nils Rölli, Schweiz

11. Robin Haas, Schweiz

Artiklen fortsætter efter annoncen

12. Oliver Reinhard, Schweiz

Deltagere til Four Nations Cup (PRO)

1. Ferry Svan, Sverige

2. Calle Svadling, Sverige

3. Johannes Eriksson, Sverige

4. Pierre Puybaret, Frankrig

Artiklen fortsætter efter annoncen

5. Guillaume Maure, Frankrig

6. Alexandre Meurisse, Frankrig

7. Christophe Geissler, Schweiz

8. Cyril Pabst, Schweiz

9. Pirmin Gnädinger, Schweiz

Artiklen fortsætter efter annoncen

10. Armin Kugler, Østrig

11. Josef Laier, Østrig

12. Thomas Fasching, Østrig