Lyt til artiklen:

Smart trick: Sådan rengør du nemt en mikroovn

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

I en travl hverdag kan mikrobølgeovnen være en fantastisk praktisk køkkenhjælp, der gør det muligt at få en rygende varm pastaret eller andet guf på bordet i en ruf. Men selv om man er påpasselig, kan det næsten ikke undgås, at maden ind i mellem sprutter eller koger over, så man står tilbage med et snavset ovnrum.

Traditionel ovnrens eller andre krasse rengøringsmidler kan skade din mikroovn - og de er heldigvis heller ikke nødvendige for at få bugt med selv fastgroede madrester. For i langt de fleste tilfælde har du kun brug for en skål med vand samt et smart trick, der gør mikroovnen til sin egen damprenser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan gør du:

1. Fyld vand i bunden af en bred skål, der er egnet brug i en mikrobølgeovn.

2. Stil skålen i mikroovnen og opvarm vandet ved højeste effekt i et minuts tid eller to, så der udvikles godt med damp i ovnrummet.

3. Lad vandet stå for lukket ovndør i endnu et par minutter, så dampen kan blødgøre det indtørrede snavs, og fjern så skålen.

4. Nu kan du nemt og hurtigt tørre mikroovnen ren med en hårdt opvredet klud.

Sidder der eventuelt nogle standhaftige, fastbrændte stænk eller madrester tilbage, kan det være nødvendigt at ofre lidt knofedt og gå pletterne efter med en let fugtet skuresvamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bonus-tip:

Hvis der er en ubehagelig lugt i mikroovnen, kan du slippe af med den ved at tilsætte en sjat citronsaft eller et par citronskiver til vandet, inden du opvarmer det i mikroovnen.