Lyt til artiklen:

Nye systemer til lagring af energi

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Producenten Atlas Copco har netop lancereret de første to modeller i sit nye Zenergize-sortiment af energilagningssystemer. De tager energilagning til et nyt niveau, er ideelle til støjfølsomme miljøer og kan bruges enkeltstående og sammen med din generator.

Det skriver importør af lagningssystemerne Erenfred Pedersen A/S i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Erenfred Pedersen er Atlas Copco den første globale producent af generatorer, der imødekommer markedets behov med et sådant koncept.

Modellerne hedder ZBE og ZBP, kan producere henholdsvis 15kVA og 45kVA strøm og har en energilagringskapacitet på 45kWh. Zenergize-modellerne kan køre alene eller i kombination med generatorer for at danne en hybrid strømforsyning, hvilket reducerer brændstofforbruget, CO²-emissioner og omkostninger drastisk - uden på noget som helst tidspunkt at gå på kompromis med ydeevnen.

ZenergiZe-enhederne imødekommer drifts- og sikkerhedsbegrænsninger i støjfølsomme miljøer såsom ved bygninger i storbyer eller til at løse problemer med lav belastning.

- Fremskridt inden for lithium-batteriteknologi betyder, at vi hos Erenfred Pedersen A/S nu er i stand til at levere et produkt med den høje pålidelighed, som vores kunder forventer, siger Michael Kjeldsen, salgschef og produktansvarlig for Atlas Copco hos Erenfred Pedersen A/S .

- Markedet kræver renere energi og strømkilder, og elektrificering er en nøgleteknologisk trend for denne udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mindre og lettere

ZenergiZe-enhederne udnytter fordelene ved lithium-ion-batterier med høj densitet. Det betyder, at de er 70 procent mindre og meget lettere end traditionelle enkeltstående generatorer, hvilket tillader transport uden noget specialudstyr.

Selv med den lave vægt er de begge alligevel i stand til at levere mere end 12 timers strøm på en enkelt opladning.

Enhedernes lithium-ion-batterier kan oplades på 1,5 timer ved hjælp af en konventionel generator eller en strømforsyningskilde.

Derudover kan de oprette deres ydeevne ved omgivelsestemperaturer fra -20 ° C op til 50 ° C.