Lyt til artiklen:

Sverige løb med guldet

00:00
Hastighed: ???x
03:11

Abonnementsartikel

Svenskeren Ferry Svan udkonkurrerede erfarne atleter fra Frankrig, Østrig og Schweiz, da han kom øverst på podiet. I løbet af aftenen bød Ferry på hele fire personlige rekorder, hvoraf en var nordisk rekord. I Six Nations Cup tidligere på dagen fik svenske Emil Hansson en andenplads efter en hård start.

Allerede før søndagens konkurrence meddelte Ferry, at han er i sit livs hidtil bedste form. Det beviste han til Four Nations Cup, da konkurrencen blev afgjort i den forgangne weekend, hvor han fik guldmedaljen, som er hans første i international konkurrencesammenhæng siden Rookie-VM 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med hele ni point ned til andenpladsen placerede han sig foran erfarne atleter som blandt andet den femfoldige franske mester Pierre Puybaret, østrigeren Armin Kugler og den 46-årige veteran Christophe Geissler fra Schweiz.

Desuden bød Ferry på rekord efter rekord. Han satte i alt fire personlige rekorder, hvoraf en var nordisk rekord i den spektakulære og avancerede disciplin Springboard.

- Det føles helt fantastisk! Jeg har virkelig haft selvtilliden i orden og følt, at al min træning sidder på rygraden. Nu skal jeg hjem og træne op til European Trophy-kvalifikationen. Formen føles god, så nu skal jeg sørge for at bevare den frem til næste konkurrence," siger en tilfreds Ferry Svan.

Landholdskollegerne Calle Svadling og Johannes Eriksson fik henholdsvis en fjerde- og en niendeplads.

Stærkt svensk comeback

Rookie-konkurrencen Six Nations Cup tidligere på dagen bød på en hård start for svenskerne Edvin Karlsson og Emil Hansson. De blev begge diskvalificeret i den første disciplin Stock Saw og måtte derfor kæmpe hårdt for at komme tilbage i konkurrencen. Men forhåndsfavoritten Emil Hansson slog til og vandt de tre resterende discipliner. I den sidste disciplin Underhand Chop satte han desuden ny nordisk rekord. En rekord, han slog med hele to sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget tilfreds med dagens konkurrence. Der kunne ikke gøres bedre comeback med sejr i de resterende tre discipliner, en andenplads og en nordisk rekord, siger Emil Hansson.

Resultat for Six Nations Cup (Rookie)

1. Oliver Reinhard, Schweiz

2. Emil Hansson, Sverige

3. Loic Voinson, Frankrig

4. Robin Haas, Schweiz

Artiklen fortsætter efter annoncen

5. Peter Ritsch, Østrig

6. Lukas Wagesreiter, Østrig

7. Maxime Lajarrige, Frankrig

8. Michel Perrin, Italien

9. Marcel Steinkämper, Tyskland

Artiklen fortsætter efter annoncen

10. Nils Rölli, Schweiz

11. Edvin Karlsson, Sverige

12. Sébastien Bato, Frankrig

Resultat for Four Nations Cup (PRO)

1. Ferry Svan, Sverige

2. Armin Kugler, Østrig

Artiklen fortsætter efter annoncen

3. Pierre Puybaret, Frankrig

4. Calle Svadling, Sverige

5. Christophe Geissler, Schweiz

6. Alexandre Meurisse, Frankrig

7. Cyril Pabst, Schweiz

Artiklen fortsætter efter annoncen

8. Guillaume Maure, Frankrig

9. Johannes Eriksson, Sverige

10. Pirmin Gnädinger, Schweiz

11. Josef Laier, Østrig