Lyt til artiklen:

Danmarks største landvindmøllepark er nu sat igang

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Abonnementsartikel

Elbiler, varmepumper og elektrificering af danske virksomheder er vigtige brikker i den grønne omstilling, og det kræver fortsat udbygning af grøn og ikke mindst billig strøm.

Vind og sol står i dag for knap 50 procent af den samlede elproduktion i Danmark, og med åbningen af Thorup-Sletten tager Danmark endnu et skridt i retningen mod et fossilfrit samfund og ambitionen om en reduktion af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Thorup-Sletten Vindpark er rigtig godt eksempel på, at vi i Danmark er langt fremme, når det gælder grøn energi. Det gør mig både som erhvervsminister og nordjyde rigtig stolt, at Nordjylland nu kan prale af at have Danmarks største landvindmøllepark, som kan lave grøn strøm til 65.000 husstande, sagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) ved åbningen af vindmølleparken for nyligt.

Mere vind og sol

Bag det store projekt står selskabet Eurowind Energy A/S, som ligeligt ejes af firmaet Norlys og de oprindelige stiftere - begge med en fælles ambition om et grønnere Danmark med mere vind og sol på det danske landkort.

- Med indvielsen af Thorup-Sletten kommer vores samlede portefølje af vind og sol op på en årlig elproduktion på næsten 1.000 GWh, der svarer til 250.000 husstandes årlige strømforbrug. Vi er selvfølgelig stolte af, at vi på den måde er væsentlige bidragsydere til Danmarks grønne omstilling og ambitionen om et mere klimavenligt Danmark, siger Jens Rasmussen, der er CEO i Eurowind Energy A/S.

18 møller á 150 meter

Med 18 møller, som måler 150 meter og har en effekt på 4,3 MW, er parken nu Danmarks største. Med ni møller placeret i Vesthimmerland og ni møller i Jammerbugt kommune kan 65.000 nordjyder nu se frem til mere grøn strøm i stikkontakten.

Danmarks største vindmøllepark, Thorup-Sletten, har været ni år undervejs, og selvom det ambitiøse projekt har været krævende, så står ejerne tilbage med et resultat, de er stolte af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af vores kernekompetencer i Norlys ligger inden for infrastruktur, der dagligt understøtter danskernes hverdag, og det er et løfte til vores ejere, at den hverdag skal blive grønnere. Det skal dog også være en kommerciel bæredygtig forretning, og med Vindpark Thorup-Sletten, og de kommende projekter, ser vi faktisk, at det er lykkedes for os både at være grønne og økonomisk rentable, siger CFO i Norlys og bestyrelsesformand i Eurowind Energy A/S Gert Vinther Jørgensen.