Lyt til artiklen:

Nyt tilskud sætter turbo på udskiftning af oliefyr

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Abonnementsartikel

I juni blev regeringen og et bredt politisk flertal enige om en ambitiøsklimaaftale, der blandt andet skal bidrage til at få udskiftet olie- og naturgasfyr med grønne alternativer.

Nu bliver ord til handling, når den såkaldte Skrotningsordning træder i kraft. Med en varmepumpe på abonnement slipper boligejeren for at købe varmepumpen selv - og for at tænke over installation, drift og vedligeholdelse. Det statslige tilskud til ordningen øges, hvilket gør det billigere for boligejerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi viser med åbningen af den nye pulje, at vi kan gøre vores grønne ambitioner til konkret handling, som danskerne kan forholde sig til. Ordningen gør det nemt at skifte sort opvarmning ud med en klimavenlig løsning, uden at det koster en bondegård. Til gavn for både mennesker, miljøet og klimaet, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Abonnementsordning

Skrotningsordningen er målrettet olie- og gasfyrsejere, der ønsker en varmepumpe på abonnement. Ordningen betyder, at energitjenesteleverandøren påtager sig ansvaret for at udskifte olie- eller gasfyret med en varmepumpe, inklusiv skrotning af det gamle fyr, installation, drift og vedligeholdelse af varmepumpen.

Der er ca. 80.000 huse i Danmark, der opvarmes med oliefyr og cirka 380.000 med naturgas.