Lyt til artiklen:

Entreprenør satser på elektrisk nedbrydning

00:00
Hastighed: ???x
03:14

Abonnementsartikel

For fem år siden etablerede entreprenør Jesper Sørensensig som selvstændig med firmaet Sørensens Anlæg og Service. For halvandet års tid siden købte han en eldrevet Weidemann-læssemaskine.

Den har han netop skiftet ud. Ikke fordi den tyske minilæsser ikke gjorde det, den skulle, men med en tilsvarende maskine af nyeste model er Jesper Sørensen ikke længere afhængig af et kraftstik for at lade op. Weidemann 1160 eHoftrac kan nemlig nøjes med et ganske almindeligt 230 Volt-stik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fået bygget en converter ind i den nyeste af vores biler, så den kan lade Weidemann-læsseren, uanset hvor vi arbejder. Planen er, at der også skal bygges convertere ind i de andre biler. Vi holder hele tiden øje med nye elektriske muligheder, for der er allerede krav mange steder om, at vi skal køre med elektriske maskiner. Ikke mindst indendørs, og i perioder har vi rigtig meget indendørs nedbrydning, fortæller Jesper Sørensen.

Han er indehaver af virksomheden, og han er lillebror til to af medarbejderne. Både Emil og Kim er ansat hos Sørensens Anlæg og Service.

rich-media-2
Emil Sørensen med tre af det vestjyske entreprenørfirmas fire Weidemann-maskiner. Det er den nye eHoftrac, der har taget fløjen til venstre. Pressefoto.

230 Volt afgørende

-Der er ikke tvivl om, at vi får flere el-maskiner, når de rigtige kommer. I øjeblikket går vi og venter på næste udspil fra Weidemann. Vi har også haft andre mærker på prøve, men ingen af dem har indfriet de krav, vi stiller til dem. Så foruden den eldrevne, har vi også to andre Weidemann-læssemaskiner og en Weidemann-teleskoplæsser, siger Emil Sørensen.

Muligheden for at lade direkte på 230 Volt blev den direkte anledning til at skifte den ældre eHoftrac med den nye.

- Den gamle kørte omkring 250 timer om året helt uden problemer, og der var masser af gode timer i den endnu. Det var kun fordi, vi kunne komme over på 230 Volt-forsyning, at den blev skiftet ud. eHoftrac er 98 centimeter bred, og det betyder, at vi kan bruge den overalt. Den kører uhindret gennem de fleste dørhuller, og hvis det kniber, er løsningen bare at pille dørkarmene af, siger Emil Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Masser af kræfter

Sørensen-brødene er ikke i tvivl om, at de elektriske Weidemann-læssere magter mindst det samme som tilsvarende maskiner på dieseldrift.

- Inden vi afleverede den gamle eHoftrac, nåede den lige at køre 3300 kubikmeter betongulv og grusfyld ud ved en nedbrydning i Aarhus. Jeg kan tydeligt mærke, at den nye også har rigeligt med kræfter. Når vi skal køre gips, tegl og beton ud, sætter vi en halvanden kubikmeter container på i stedet for skovlen. Så flytter den 1400-1500 kg ad gangen uden problemer, siger Emil Sørensen.

rich-media-4
Den lille læssemaskine magter fint en halvanden kubikmeter container til udkørsel af nedbrydningsaffald. Også hvis der er tale om gips, tegl og beton. Pressefoto.

Fast leverandør

Det er Weidemann-importøren Stemas, der er fast leverandør af de tyske maskiner til Sørensens Anlæg og Service. Det er tilmed samme Stemas-mand, salgskonsulent Peter Røjkjær, der har sørget for at sende alle maskinerne til Tarm.

- Vi oplever mere og mere efterspørgsel på el-maskiner, hvor netop Weidemann kom først. For Jesper Sørensen har det været vigtigt at kunne få en maskine, der kan lade op direkte fra en almindelig stikkontakt på byggepladsen, så det ikke er nødvendigt at have en stor lader hængende på bilen, siger Peter Røjkjær.