Lyt til artiklen:

Ny teknologi i mindre skovkraner

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

Den finske producent af skovkraner, Kronos, har nu overført en del af teknologien fra deres store kran-serier til de mindre modeller. For eksempel er alle kran-serier større en 4000-serien nu en del af Gripto-konceptet.

Det vil sige, at de er hurtigere, endnu mindre energikrævende samt arbejder med øget præcision. Hertil kommer, at hydraulikslangerne er fremført på en måde, så de er endnu bedre beskyttede mod skovens udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstra udstyr

Samtidigt med den generelle opdatering og forbedring er der ifølge producenten en række ekstra udstyrsmuligheder at tage stilling til. En af dem, Kronos selv fremhæver, er Smart Stabilizer Control - SSC - hvilket er en semiautomatisk kontrol af støttebenene, så chaufføren ikke behøver have fokus på deres korrekte positionering. Et dobbeltklik på joysticket er nok, så klarer Kronos SSC resten.

At Kronos kommer fra Valtra's hjemmebane i Finland, er der ingen tvivl om, for den finske kranproducent har standardiseret en række udstyrsvarianter og delkomponenter, så de nemt kan anvendes på forskellige traktormodeller fra den finske producent.

Her er der også taget hensyn til, om den valgte Valtra har SmartTouch-armlæn eller ej.

- Der er ikke tale om tekniske revolutioner, men intelligente forbedringer og opgraderinger som giver alle brugere en række fordele og kunderne endnu bedre mulighed for at sammensætte effektive maskinsæt til skoven, siger Flemming Tandrup fra den danske importør Valtec i Gravens.