Lyt til artiklen:

Vilde med varmepumper på abonnement

00:00
Hastighed: ???x
03:37

Abonnementsartikel

Miljø og grøn energi bliver prioriteret højt hos mange danskere i disse dage. Elbiler, solceller og ikke mindst varmepumper fylder meget i debatten, og det slår igennem, når vi skal ud at investere. Ikke mindst, når det drejer sig om opvarmning af boligen.

Det mærker de tydeligt hos Nærvarme Danmark A/S i Svendborg, som sælger varmepumper. Firmaet sælger dog ikke varmepumper på den sædvanlige måde. Der er tale om abonnementer på varmepumper, og det betyder, at man som kunde ikke skal ud at lave store investeringer, som typisk ligger mellem 90.000 og 150.000 kroner. Og det er tilsyneladende en populær ordning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det går rigtigt, rigtigt stærkt. Vi startede med at være tre ansatte i starten af året, og vi ender nok med at være 19, fortæller Per Wulff Petersen, marketingkoordinator hos Nærvarme Danmark.

Tre grupper

- Vores kunder er typisk delt op i tre forskellige grupper. Det kan være personer, der tidligere har haft træpillefyr, og som nu er blevet trætte af at stå med det arbejde og pladskrav, som det kræver at fyre med træpiller. En anden stor gruppe er oliefyr-ejere, der ved, at de skal ud at finde en ny opvarmningskilde, fordi oliefyrene skal udfases. Endelig er det naturgaskunder, hvor det nu i forbindelse med klimaaftalen er nævnt, at de skal udfases til fordel for varmepumper og fjernvarme, fortæller Per Wulff Petersen og fortsætter:

- Det er helt klart mit indtryk, at folk tænker på miljøet. Den største bekymring for folk, der ikke kender til varmepumper, er dog, om man får dækket behovet for varme til både bolig og vand. Derefter er det prisen og miljøet, der er de afgørende faktorer.

Man betaler 7.500 kroner i opstart, og så klarer Nærvarme Danmark resten. Det involverer en komplet installation af en ny luft-til-vand varmepumpe, varmtvandsbeholder, buffertank og cirkulationspumpe. Hertil kommer alt VVS-arbejdet og elinstallationer samt bortskaffelse af det gamle oliefyr, gasfyr eller træpillefyr.

Herefter består udgifterne udelukkende elforbruget, som afhænger af husets størrelse, hvor godt boligen er isoleret, og hvad behovet fra varme er. Og kunderne er tydeligvis tilfredse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra olie til varmepumpe

Morten Christian Jørgensen, Rantzausminde, fik skiftet sit gamle oliefyr ud med en 7 kW luft til vand varmepumpe på abonnement.

- Jeg var lidt nervøs for, om en varmepumpe kunne varme hele huset op. Det kan den sagtens. Og det er en meget behagelig varme. Faktisk kommer prisen på mit abonnement til at falde, fordi varmepumpen kører mere effektivt end estimeret, siger han

- Jeg går også op i det tekniske, og at jeg selv kan optimere varmepumpen via en medfølgende app, hvis jeg vil. Der stod et gammelt oliefyr, da jeg flyttede ind, så jeg vidste, at jeg ville have noget mere klimavenligt og billigere end oliefyret. Det tiltalte mig, at indgangsprisen var meget lav i forhold til selv at skulle investere i en varmepumpeinstallation. Installationen tog kun to dage og blev håndteret meget professionelt. Der blev lyttet til mig - en god oplevelse. Alle aftaler blev overholdt. Da de var færdige, blev der ryddet op, og de tog det gamle oliefyr med også, siger han om skiftet.

Gang i den

Da abonnementsordningen for nogle år siden trådte i kraft, var det muligt at få tilskud til varmepumper på abonnement, og regeringen har lige meddelt, at man genoptager støtteordningen. Det betyder, at man som kunde atter har mulighed for at få tilskud, hvilket leverandøren tager sig af.

Hos Nærvarme Danmark forventer man da også, at der kommer endnu mere gang i salget.- Vi har i forvejen forrygende travlt, så det er rigtigt sjovt at være med til det her lige nu, siger Per Wulff Petersen.

rich-media-4
Der er godt gang i salget af varmepumper på abonnement. Pressefoto.