Lyt til artiklen:

Kobelco relancerer minigraver

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

En maskinfører skal ofte bruge mange timer i minigraveren om dagen. Derfor er Kobelco SK17SR-3Es arbejdsmiljø blevet opgraderet med en luksusførerstol og håndledsstøtter i stedet for armlæn.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opgraderingens sker for at forbedre førerens komfort og reducere førerens træthed. Alle kontakter i førerhuset er nu baggrundsbelyste, og LED-arbejdslamper er installeret på bommen som standard for forbedret udsyn.

rich-media-2
Minigraveren Sk17SR-3Es nye armstøtter og joystick. Pressefoto.

Stor rækkevidde

Kobelco SK17SR-3E kommer med et kompakt design og bred graverækkevidde og er dermed målrettet arbejdssteder, hvor pladsen er begrænset. Maskinen kan svinge 180 grader inden for en bredde på to meter. Den er udstyret med en kort bagende, der holder sig inden for bæltebredden og har dermed en meget lille svingradius. Dette letter maskinførerens hverdag, idet denne ikke behøver at tage hensyn til bagenden, når der roteres.

- Når minigravere skal udvikles, er et nøglefokus for Kobelco at sikre, at ydelsen ikke kompromitteres ved maskinens lille størrelse. I tilfælde af SK17SR-3E er maskinen ikke kun konkurrencedygtig i gravekraft (15,2 kN) og trækkraft (18,7 kN), men dens nydesignede og behagelige interiør gør også maskinen særlig attraktiv for maskinførere, siger Jørgen Olsen, Produktansvarlig for Kobelco ved Erenfred Pedersen A/S.

Når larvebåndene er tilbagetrukket, kan SK17SR-5 komme igennem snævre åbninger med en bredde på 1 meter. Larvebåndsbredden kan nemt justeres ved brug af maskinens håndtag. Som standard er den 950 mm. bred , men kan udvides til 1.320 mm. for at forbedre arbejdsperformance.

Holdbarhed

Gravemaskinen er desuden udstyret med en smedet bomtop og bolt-strammede stifter, der beskytter cylinderen mod skader under arbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at forbedre de hydrauliske slangers eholdbarhed, er der anbragt i et tykt svingbeslag af støbejern. Som del af Kobelcos mål om at reducere det miljømæssige fodaftryk, er SK17SR-3E nu også Stage V-kompatibel.

rich-media-4
Minigraveren Sk17SR-3Es nye kabine. Pressefoto.