Lyt til artiklen:

Kørsel og power er i højsædet

00:00
Hastighed: ???x
04:08

Abonnementsartikel

Nye, opdaterede modeller af to af Weidemanns mest populære maskiner er så småt på vej til Danmark. Både den nye minilæsser Hoftrac 1390 og teleskoplæsseren T4512 er netop blevet introduceret for alle de danske Weidemann-forhandlere ved et Road Show hos Weidemann-importøren Stemas i Hadsten. To specialister havde taget turen godt 700 kilometer fra fabrikken i Korbach i Tyskland for at stå for introduktionen af de to nye.

Både minilæsseren Weidemann Hoftrac 1390 og teleskoplæsseren Weidemann T4512 er klar til at møde de nyeste Stage V-miljøkrav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge er udstyret med trecylindret turbomotor, som fylder mindre end de firecylindrede motorer i de tidligere modeller. Dermed er der plads i maskinrummet til, at maskinerne lever op til kravene om katalysator og partikelfilter, når motorerne yder mere end 25 hk.

Trailer-størrelse

rich-media-2
Nyt og emissionsrigtigt indhold under motorhjelmen. Forhandlerne fra hele landet tog et kik. Pressefoto.

Både den almindelige læssemaskine og teleskoplæsseren vejer omkring 2.700 kg og er derfor begge ideelle til at rulle op på en 3.500 kg trailer. Weidemann-konstruktørerne har haft design-hammeren fremme og har optimeret yderligere på kabinerne med såvel mere plads som bedre ergonomi.

Foruden optimeringerne på standard-versionerne af de to nye, giver Weidemann også mulighed for individuelt tilvalg af en række features. Således kan der tilvælges aircondition til begge maskiner.

Teleskoplæsseren T4512 har LED-lys som standard både foran og bagpå, og minilæsseren Hoftrac 1390 har LED som en blandt mange tilvalgsmuligheder.

Hos Stemas er der store forventninger til både Hoftrac 1390 og T4512, fordi der reelt er tale om et totalt redesign af begge maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reelt valg mellem motorer

- Vi har set mange maskiner lanceret som nye modeller, fordi der er skiftet motor for at leve op til de nye emissionskrav. Weidemann er imidlertid gået langt videre og har forandret og fornyet på en lang række områder, som fremtidssikrer maskinerne i en årrække fremover, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

- Hvor andre producenter af minilæssere kun giver frit valg mellem én motorstørrelse, og dermed reelt ikke noget valg, har Weidemann nu tre at vælge imellem. Alle er nyudviklede, trecylindrede common rail-motorer fra Yanmar og med 25, 45 eller 55 hestekræfter. For teleskoplæsseren T4512 er der mulighed for at vælge enten en motor, der yder 25 hk, eller en større med 45 hk", siger han.

Motorerne i alle tre størrelser byder på mere power end tidligere med anden slaglængde og andet drejningsmoment. Maskinføreren kan vælge at køre i enten Auto-mode, ECO-mode eller Attachement-mode. I alle tre modes kører maskinen lige så hurtigt og yder samme power, men går 20 procent ned i omdrejningstal.

Altid optimal kørsel

- Uanset hvilken mode, der vælges, vil kørsel og power altid være den optimale. Det minimerer naturligvis brændstofforbruget. Ved valg af Attachement sendes al kraft ud i redskabet, men maskinen kører fortsat med samme fart. Det er simpelthen lykkedes Yanmar at bygge motorer, hvor hastighed og power til hydraulikken altid er optimal, udtaler salgsdirektøren.

Hydrauliksystemet er udstyret med elektrisk styret flowregulering/flowdeling. Det sikrer mulighed for at udnytte hydrauliktrykket bedst muligt og præcis, hvor det er mest hensigtsmæssigt i arbejdssituationen. Inden døre har begge maskiner nyudviklet multifunktions joystick. Softwaren kan opdateres løbende og udbygges med nye funktioner, der kan være praktiske for den enkelte maskine, men måske ikke er aktuelle for andre maskinejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden de tekniske specialister, har eksperter i ergonomi også været inde over udviklingen af de nye maskiner såvel omkring det nye joystick som den nydesignede kabine i det hele taget.

Stemas forventer at kunne levere de første eksemplarer af både Hoftrac 1390 og T4512 senere på året.

rich-media-5
Weidemann Hoftrac 1390 afløser model 1380, som er den mest populære model fra den tyske producent. Pressefoto.