Lyt til artiklen:

Gode råd til hjemmearbejdspladsen

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Abonnementsartikel

Allerede før coronakrisens indtog oplevede 1 ud af 6 danskere mindre privatliv i hjemmet, viser Ikeas undersøgelse af livet i hjemmet fra 2019. Derfor giver indretningsekspert hos Ikea Henriette Ekholm gode råd til, hvordan vi indretter os til bedre at kunne adskille arbejde og privatliv i en tid, hvor hjemmearbejde er blevet hverdag for mange.

Med hjemmearbejde følger en række fordele for work/life-balancen, men det kan også medføre, at nogle har svært ved at finde plads til privatlivet, lyder det fra en indretningsekspert:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede sidste år, før corona, kunne vi se på vores årlige Life at Home undersøgelse, at danskernes privatliv var under pres med næsten 900.000 danskere, der oplevede mindre privatliv i eget hjem, siger Henriette Ekholm, indretningschef hos Ikea Danmark,

- Den udfordring, tvivler jeg på, er blevet mindre i et år, hvor hjemmearbejde er blevet hverdag for mange. Heldigvis kan man med nogle enkle indretningstips skabe et hjem, der giver rum og mulighed for begge dele, fortæller indretningschefen, som her kommer med tips til indretning af hjemmearbejdspladsen:

Skærm din arbejdsplads af

Hjemmearbejde kan være midlertidigt eller permanent, men for begge dele er det smart at lave en decideret arbejdsplads. Hvis ikke du har et værelse til at indrette en fast plads i, kan du skabe en arbejdsplads i hjemmet ved at dele et rum op eller skærme af ved brug af fx reoler, en rumdeler eller planter. Ved afskærmning skaber man en grænse mellem det private og arbejdet.

Opbevaring er et nøgleord

Det kan være en god idé at pakke arbejdspladsen helt eller delvist væk, når du er færdig. Hav et skab eller en plads, hvor du opbevarer dine redskaber, når arbejdsdagen er slut. På denne måde laver du et mentalt skift mellem arbejde og fritid.

Hav fokus på komfort og ergonomi

Det er afgørende for kroppens ve og vel, at vi gør brug af møbler, der er designet med ergonomisk korrekthed for øje, og som du kan justere ift. din arbejdsposition. Det er vigtigt at variere sine arbejdsstillinger i løbet af dagen for at forebygge skader, og derfor er et hæve-sænkebord en fordel på hjemmekontoret. Hvis hjemmearbejdspladsen blot er midlertidig og derfor er ved dit spisebord, kan du overveje, om du bør anskaffe dig en stol, der kan justeres, men som samtidig er pæn og passer ind i dit hjem og rundt om bordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Personlige detaljer giver velvære

Selvom din hjemmearbejdsplads er et midlertidigt kontor, kan du sagtens tilføje personlig stil til indretningen her. Det skaber nemlig et rum, hvor du føler dig godt tilpas. Så nyd at du endelig kan sætte et personligt præg på din arbejdsplads og indret dig fx med kunst og andre personlige detaljer. Indret med planter, som ikke blot skaber stemning og gør rummet personligt, men som også er gode for dit indeklima.