Lyt til artiklen:

Bobcat præsenterer 48 nyheder

00:00
Hastighed: ???x
03:17

Abonnementsartikel

Bobcat kunne godt have brugt en enkelt messe eller to i år. Men i tidens ånd har producenten netop præsenteret det hele online, og det var noget af en stak, som producenten med de hvide maskiner viste frem.

På 12 forskellige kategorier har Bobcat præsenteret hele 48 forskellige maskiner og produkter, som enten er klar til markedet med det samme eller inden for kort tid.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nye minigravere

Tre nye minigravere på fem til seks tons er blandt nyhederne under fællesbetegnelsen R2-serien. Modellerne hedder E50z, E55z og E60, hvor z'et dækker over amerikanernes zero house swing (ZHS). Her skal man hverken bekymre sig om førerhusets fronthjørner, bagende eller sågar døre i både åben og lukket position kommer i karambolage med objekter helt tæt på bælterne.

Alle tre maskiner er forsynet med Stage V-motorer. E50 er godt nok lillebror i forhold til E55'eren når det kommer til vægt og kræfter, men den har en smule større rækkevidde i gravearbejdet både i længden og nedad.

rich-media-2
De tre nye gravejern.

E60 bliver kaldt R2'erne flagskib. Vægten lander på små 5,7 ton, og der er både flere muskler at arbejde med, og gravedybde og -rækkevidde overgår også de to z-maskiner. Men man skal også leve med en bagende som rækker 280 mm ud bælterne.

Olieflowet på E50z er på 99 liter i minuttet, mens det på det to større maskiner er øget 138,6 liter i minuttet.

Nyt segment skal erobrers

Et helt nyt segment er også blandt nyhederne. Bobcat er nærmest synonym for skridstyrede minilæssere. Men amerikanerne breder nu produktprogrammet ud, så der fremover er to skridstyrede minilæssere med knækstyring, samt to mere traditionelle minilæssere med knækstyring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre er der kun tale om det europæiske marked, hvor Bobcat lancerer minilæsserne.

rich-media-4
Andre producenter tager markedsandele med teleskoparme, så Bobcat entrer nu med deres egen maskine.

De knæk- og skridstyrede minilæssere vil få betegnelserne L23 med en kampvægt på 1,7 ton, mens L28 vejer 1,9 ton. Sidstnævnte er i øvrigt forsynet med teleskopudskud, som giver en tippehøjde på 2,6 mter. Begge maskiner er udstyret med en 25 hestekræfter stærk motor.

De knækstyrede minilæssere hedder L65 med en kampvægt på 4,5 ton samt L85 med en kampvægt på 4,8 ton. Løftehøjden er 3,2 meter og hydraulikydelsen ligger på 100 liter i minuttet.

En lille håndfuld klassikere

Det ville være mærkeligt at se en så omfattende nyhedspræsentation fra Bobcat, hvis nogle af deres ikoniske - og traditionelle - skridstyrede minilæssere ikke var at finde på listen.

Og Bobcat skuffer ikke. I alt fire nye fordelt på to hjuludgaver og to på bånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Sådan skal en Bobcat se ud, tænker mange sikkert, når de ser dette foto.

Samarbejde med Ammann

Den sidste og klart største gruppe af nyt grej skal findes i afdelingen for komprimeringsmateriel. 37 enheder har Bobcat præsenteret. Det skulle dække hele programmet for let komprimeringsgrej ind, og Bobcat har allieret sig med specialisterne fra Ammann i udviklingen af maskinerne.

rich-media-7
37 forskellige enheder inden for let komprimeringsgrej har Bobcat præsenteret.

Komprimeringsgrejet dækker over følgende: jordlopper, forskellige typer pladevibratorer og forskellige størrelse tromler.