Lyt til artiklen:

Overlegen Zero-Turn med moderne teknologi

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Med den helt nye batteridrevne Zero-Turn plæneklipper fra Ariens træder firmaet ind i en ny division. Maskinen, der henvender sig til professionelle brugere, kommer med samme funktioner som Zenith 60-udgaven, men der er fyldt helt nyudviklet teknologi på.

Fire 56V Li-ION batterier sørger for driften af maskinen, der kan køre på ét batteri, slå græs på to og har fuld effekt med alle fire. Moderne styring sørger desuden for, at kraften hentes ud af det batteri, der er mest opladet, før den henter fra alle fire.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvert batteri holder til omkring 1.000 opladninger, og de kan de udskiftes enkeltvis.Ligesom de nye el-biler på markedet, så regenerer Zenit E-batterierne under nedbremsning, hvilket er med til at give op til 5,5 timers arbejde per opladning.

Zenith E er bygget på en solid firkantet stålramme og kommer som standard med fulddæmpet sæde, fire batterier, elektrisk håndbremse, styrtbøjle, kopholder og selvfølgelig er der USB- stik, så man kan lade mobilen under arbejdet.

Og det er i øvrigt blevet lettere at tale i mobil under plæneklipningen, idet støjen fra maskinen er nede under 84 decibel, hvilket er omkring 2,3 gange mindre end en traditionel benzinmodel.

rich-media-2
Zenit E kommer med topmoderne batteriteknologi og firmaets patenterede knivsystem. Pressefoto.

Patenteret knivsystem

Enhver, der har hørt lyden af en plæneklippers knive, når de rammer noget hårdt, vil sikkert glæde sig over Ariens' patenterede knivspindel, hvis "knivslip" fungerer på den måde, at når kniven rammer en genstand med hård kraft, vil kniven "løsne" sig, så den ikke ødelægger knivmotoren.

Herefter vil den løsnede kniv ved genstart igen fungere som før sammenstødet med genstanden. Systemet er udviklet til at sikre mod dyre udgifter til knivmotorer, der bliver ødelagt ved sammenstød. Ariens Zenith E kommer i to udgaver med henholdsvis side- og bagudkast. Klippebordet er 3,2 mm tyk og helsvejset, ligesom det er forsynet med forstærket slidkant.