Abonnementsartikel

Den japanske producent Kobelcos minigravere er måske små i størrelsen, men de har mange af de samme teknologier og funktioner, som ses i meget større gravemaskiner.

For eksempel har både 4,5 og 5,5 tons minigraverne, som også blev relanceret tidligere i år, den samme iNDr (integreret støj- og støvreduktion-teknologi), der først blev set på den større SR-klasse af Kobelcos entreprenørmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med maskinernes motorkøling er støvfiltreringen ifølge producenten med til at gøre de nye opgraderede maskiner mere miljøvenlige, ligesom motorens støjudgang bliver reduceret.til et nyt niveau.

- SK45SRX-6E og SK55SRX-6E går muligvis under betegnelsen "minigravemaskiner", men de gemmer på masser af maskinkraft, især på arbejdspladser i byer og områder, hvor pladsen er begrænset, siger Jørgen Olsen, produktansvarlig for Kobelco ved Erenfred Pedersen A/S

Som en del af maskinernes relancering er motoren udskiftet til at overholde de nye Stage V emissionsregler. Nu er motoren blandt andet udstyret med et DPF-dieselpartikelfilter, der hjælper med at reducere PM-emissionen.

IFPS og nye motorer

Takket være IFPS (Integreret Flow Pump System), og en motor med stor kapacitet, er det hydrauliske flow mere effektivt. Dette betyder, at minigraverne er udstyret med en meget følsom respons, som reducerer cyklustider. Denne kombination af kraft og hastighed øger gravekapaciteten per time.

Kobelco'ernes nye motorer, kombineret med et maskinernes tre-pumpers hydrauliksystem, giver graverne en stabilitet, der sikrer præcis og jævn føring selv med tung belastning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er maskinerne udstyret med "One Touch Decerelation", der gør det nemt at skifte til tomgang, så brændstofforbruget reduceres, mens maskinen er i hvile.

Komfort og sikkerhed

Som standardudstyr er Kobelcos 2.530 mm. store maskiner udstyret med en større bom og arm, og det nye design giver maskinerne mere gulvplads, ligesom et større vinduesareal forbedrer yderligere overblikket både foran og bagved.

Overblikket forbliver godt om natten takket være monteringen af arbejdslygter på begge sider af armen. Endelig har brugeren mulighed for at justere sædet, hvilket giver mere fodplads.