Abonnementsartikel

Er din kat typen, der holder af at gumle på ting? Så er det vigtigt, at du udvælger dine potteplanter og buketter med omhu, da nogle blomster og planter er giftige for katten.

Agria Dyreforsikring har her lavet en liste over de mest almindelige planter og blomster, som katte ikke kan tåle, og hvilke symptomer katten vil udvise, hvis den har spist af dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke almindeligt

Det er ikke almindeligt, at katte bliver forgiftede af planter, men det sker fra tid til anden, for eksempel, hvis katten tygger på blomster og planter i hjemmet. I værste fald kan det gå så galt, at katten ikke overlever.

De mest giftige er liljer, der skader nyrerne. Derfor er det en god ide at være lidt forsigtig med, hvilke typer af blomster og planter du har rundt omkring i hjemmet. Det sikreste er selvfølgelig at holde sig til planter, som katte kan tåle - eller kunstige blomster!

Hvis din kat har adgang til en altan eller have, gælder det samme selvfølgelig også udendørs.

Symptomer på forgiftning

Symptomerne varierer, alt efter hvilken plante, og hvor meget af den katten har indtaget. Almindelige symptomer på forgiftning er, at katten savler, kaster op, har diarré eller en påvirket almentilstand.

Hvis katten har spist af en blomst eller plante i dit hjem og udviser disse symptomer, bør du kontakte en dyrlæge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis du mistænker, at det er en lilje, katten har spist af, bør du tage til dyrlægen med det samme, da liljer kan give katten varige nyreskader.

Kilde: Agria Dyreforsikring