Lyt til artiklen:

Nyt unikt campingsamarbejde

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Abonnementsartikel

Dét, der begyndte med en kop kaffe i stuerne på Egeskov Slot, munder i løbet af foråret 2021 ud i Europas første Camping Outdoor Museum. Og selv om der umiddelbart kan synes langt fra campingplads til slotshave, så har Egeskov og Dansk Camping Union overraskende mange ting til fælles.

- Jeg har altid har haft lyst til at lave et campingmuseum på Egeskov, men jeg har ikke vidst, hvordan jeg skulle tackle det. Men med Dansk Camping Union får vi en unik viden ind. Det er dén type samarbejde, hvor to plus to giver fem, og hvor kreativiteten styrkes på begge sider, siger greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Egeskov Slot på Fyn. Pressefoto.

Med Egeskovs cirka 250.000 årlige besøgende og med Dansk Camping Unions omtrent 50.000 medlemsfamilier, er det to stærke brands inden for dansk turisme, der går sammen.

Egeskov rummer i forvejen både Veteranmuseet, Falck Museet, Købmandsmuseet og en række andre udstillinger ud over selve slottet, den prisbelønnede slotshave, legeskoven, årlige events og meget andet.

Dansk Camping Union, som er Danmarks største interesseorganisation inden for camping, har eksisteret siden 1926 og driver i dag 20 campingpladser i Danmark.

- Både Dansk Camping Union og Egeskov har som hovedfokus at skabe nogle gode rammer for nærvær og glæde i øjenhøjde med gæsterne, og vi brænder begge for at åbne Europas første Camping Outdoor Museum. Derfor er vi meget begejstrede over at have indgået dette samarbejde, siger DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen.

Flere oplevelser i naturen

Idéen med det nye Camping Outdoor Museum er at give de besøgende lyst til at komme ud i naturen - og inspirere dem til at få endnu flere gode oplevelser sammen udenfor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at et Camping Outdoor Museum passer perfekt ind i de øvrige tilbud, vi har til de besøgende på Egeskov. Ud over at en tredjedel af vores gæster er campister, så beskæftiger vi os med det, folk laver i deres fritid - dér, hvor man har det rart. Og det har man jo, når man er ude i naturen og på camping, siger Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

- Det passer rigtig godt sammen med, at DCUs primære opgave er at skabe rammerne for og inspirere danskerne til at tage på camping - og finde et frirum fra en stresset hverdag. Og vi har ekspertisen og netværket til at være med til at opbygge et fantastisk museum med fokus på camping- og outdoorliv, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Foråret 2021

Både greven og den ukronede campingdronning glæder sig til at byde publikum velkommen i foråret 2021:- I det nye Camping Outdoor Museum kommer der til at være noget for både nysgerrige børnefamilier, outdoor-entusiasterne og de garvede campister, og vores håb er, at alle kan tage ny viden, inspiration til den næste ferie og en god oplevelse med sig videre, siger greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

- Der bliver også plads til, at bedsteforældrene tager børnebørnene i hånden og fortæller om dengang, farfar var ung. Det skal nok få smilet frem på tværs af generationerne. Jeg tror også meget på, at det nære i at være sammen om en oplevelse vil kunne dyrkes på det nye Camping Outdoor Museum, og at det passer rigtig godt ind i et behov i tiden, hvor nærvær er en mangelvare, siger Anne-Vibeke Isaksen.