sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Kæledyr - bør dine børn have et kæledyr?

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

I denne artikel kommer vi lidt nærmere ind på hvad et kæledyr kan bidrage med, hvem og hvornår man bør anskaffe sig et kæledyr, og hvorfor det kan være et positivt element i opdragelsen af dine børn.

Ansvarsbevidst - passer et kæledyr ind i jeres liv?

Det første man skal tage stilling til - og det gælder hvad end man er en hel familie, eller blot et par eller en single person - er om man har tid nok, og er ansvarsbevidst. Når man først har et kæledyr, så har man nemlig også et ansvar, og det skal passes hvad end du synes om det på dagen eller ej. Om det er hund eller hest så har man et ansvar for, at dyret har det godt.

Det er vigtigt at gennemgå alle de små detaljer før man får sig et dyr - herunder motion, pasning, dyrelæge, forsikring, foder og kosttilskud (tilskud til heste og hunde mv.) som også er en dyr udgift. Det er altså blot for at illustrere, hvor grundig i overvejelserne man bør være, inden man tager beslutningen.

Hvilket kæledyr passer til jer?

I sammenhæng med, at man skal overveje hvorvidt man har tid og lyst til at have et ansvar overfor et kæledyr, så kan man jo overveje hvilket der passer ind i det ansvar som man nu kan påtage sig. Det er jo klart, at en marsvin ikke kræver lige så meget pleje som en hund, hvorfor man med fordel kan få et marsvin hvis man ikke har tiden til at passe en hund.

Har i døtre er der også chance for, at de gerne vil prøve at ride. Det kan heldigvis lade sig gøre uden at man skal købe sig en hest, men derimod leje sig ind på en rideskole et par gange i uge. Måske det kan dække et behov hos børnene.

Hvorfor et kæledyr kan have positiv effekt på børneopdragelsen

Et kæledyr kan være godt for opdragelsen af dine børn i og med at det kan lære dem hvad ansvar og omsorg er. Det kan være gennem alle slags dyr, endda også en lejet hest på rideskolen, som børnene med sikkerhed også får et godt forhold til. Om end ikke andet så lærer de en masse om dyr i processen, og skaber et positivt forhold til dyr som de kan have med resten af livet.