Lyt til artiklen:

Berømt mærke på nye hjul

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Det amerikanske firma Segway er verdensberømt for deres Segway Personal Transporter, der er en motoriseret, selv-balancerende transportenhed. Men faktisk står firmaet bag en lang række forskellige produkter, og nu kommer deres ATV'er og UTV'er til Danmark.

Bag importen af de designmæssigt markante maskiner står ProATV i Sæby. Firmaet forhandler i forvejen mærkerne SMC, Access og Corvus, men føjer altså nu et helt nyt mærke til deres køretøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er blevet importør af ATV/UTV'er fra den amerikanske producent Segway. Der er blandt andet tale om en hybrid ATV og UTV samt en række benzinmodeller, fortæller Chris Brøcher fra ProATV.Maskinerne kommer med T3A (ATV) og T1A (UTV) traktorgodkendelse til både erhverv og private.

Kort og lang udgave

For benzinmodellernes vedkommende er der tale om Segway Snarler 600 med 4x4 og 46HK. Modellen kommer i både en kort og lang udgave, og alle Segway-modellernes chassis er bygget i chrom molybdæn højstyrkestål. Hertil kommer justerbar 3-trins EPS-servo, fuldt justerbare gasstøddæmpere og solide bagagebærere i stål og plast.

Udover benzinudgaverne kommer Segway Snarler 600 også i en spændende hybridudgave i både en ATV- og UTV-version. Hybriderne har en systemeffekt på 86HK og 96nm, og de kan køre op til 18 kilometer på lydløs eldrift.

Og man behøver ikke tænke på at tanke strøm på maskinerne, for de oplader selv under kørsel.

- Vi regner med at kunne levere de nye modeller hos vores forhandlere i starten af 2. kvartal 2021. Hybrid ATV/UTV er helt nyt på verdensmarkedet, så vi bliver igennem det nye mærke en first-mover på det område i Danmark, siger Chris Brøcher, der har høje forventninger til Segway-maskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ATV-versionen hedder Segway Snarler 600 hybrid, mens UTV-udgaven har fået navnet Segway Fugleman 600.

1.000 kubik med 181HK

Er det ikke nok med 600-udgaven af den hybride nyskabelse, så får firmaet senere i 2021 en 1.000 kubik-udgave hjem. Den kommer med ikke mindre end 181HK og 250nm. De mange hestekræfter leveres af 107 HK fra den 1.000 kubik store 2 cylindrede TWIN-motor plus 74 hybride hestekræfter.