Lyt til artiklen:

Naturen er et tag-selv-bord af julepynt

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Abonnementsartikel

Er det allerede jul? Ikke helt, men lige nu er det den perfekte anledning til en skattejagt i naturen alene eller sammen med familie og venner.

I statens skove er der ekstra gode muligheder for at samle mos, bær, kogler og endda grangrene fra væltede træer, eller grene der ligger på jorden, ganske gratis. Her må du nemlig gå på opdagelse uden for stier og veje og fylde en hel posefuld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 2020 har været et helt særligt år, og coronakrisen betyder, at mange af os tilbringer endnu mere tid i naturen. Derfor er det oplagt at gå tur i vinterskoven og lede efter smukke og spændende ting til sin julepynt. Og du behøver ikke holde dig til de traditionelle kogler og mos. Hvis du for eksempel har samlet sten, kastanjer, muslinger eller tørrede blomster i løbet af året, kan du også skabe en dekoration af minder, der fortæller en god historie, siger Jes Aagaard, naturvejleder i Naturstyrelsen.

Du kan kende statsskovene på de røde træpæle med kongekronen, der står ved indgangen til skovene.

Det er også oplagt at bruge naturen som et udendørs rum, hvor man både kan samle ind til julebordet og lave alverdens julepynt sammen med coronavenlig afstand under åben himmel eller i en bålhytte.